Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

Div: Bert Longin en Circuit Zolder willen marshalls in de bloemetjes zetten

Op initiatief van Bert Longin en Circuit Zolder worden na afloop van de American Festival Nascar Finals (5-6 oktober) op het Belgisch Limburgse circuit alle baan- en wedstrijdcommissarissen uitgenodigd voor een grootse barbecue. Zo worden ze beloond voor hun niet-aflatende inspanningen en wordt benadrukt dat het zonder hen onmogelijk is om autosportwedstrijden te organiseren.

2019 Marshalls

Aangeleverd bericht/ Foto PR

"Het is een idee waar ik al een tijdje mee speel, maar het is hoog tijd dat het eens werkelijkheid wordt", stelt Bert Longin. "De baancommissarissen zijn misschien wel de belangrijkste groep mensen tijdens een autorace, maar krijgen soms wel de meest ondankbare taken opgedragen. Dat hebben de tragische gebeurtenissen van afgelopen weekend in Spa nog eens aangetoond. Omdat autosport zonder hen niet mogelijk is, is het hoog tijd dat we die mensen eens uit de grond van ons hart bedanken. Daarom organiseren we op zondag 6 oktober, de slotdag van het American Festival, om 18 uur een grootse barbecue in onze VIP-tent in de paddock van Circuit Zolder. Alle commissarissen zijn welkom!"

Het initiatief van Bert Longin, samen met zoon Stienes één van de ambassadeurs van de Belgisch Limburgse omloop, kreeg onmiddellijk de steun van Circuit Zolder. "We hebben die mensen broodnodig om races te kunnen organiseren", aldus Sven Pribylla, general manager van Circuit Zolder. "Daarom verlenen we graag alle steun aan dit project."

"Ik ben er zeker van dat we niet de enigen zijn die de marshalls graag willen bedanken", besluit Bert Longin. "Teams en rijders die zich achter dit initiatief willen scharen mogen ons dan ook altijd contacteren, via bert.longin@longin.be of pm@sportplus.be ."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet