DNRT

DNRT: Oscar Wilkens combineert racen in Formule Gloria met studeren

Als 18-jarige zal Oscar Wilkens (Wassenaar) dit jaar zijn studie en het racen met elkaar combineren. Om die reden verruilt hij de Northern European Cup Formule Renault 2.0 komend seizoen voor de Formule Gloria. Dichter bij huis, maar daarom niet minder enerverend.

Tekst: Jakob Dekker/PR

Yamahamotor
De nieuwe bolide is ontwikkeld door het Italiaanse Gloria Cars en voor deze ranke eenzitters is door de DNRT en Racing Concepts een nieuwe formulewagenklasse opgezet. Waarbij het principe gelijk is aan de andere eenheidsklassen van de genoemde organisatoren. Zij beschikken over 18 identieke bolides en verhuren die per racedag. Daarmee kan op een betaalbare manier ‘open’ geracet worden. Voor wie nog niet volledig bekend is met deze nieuwe raceklasse: het gaat om een eenzitter met een gelast buizenframe, waarbij een 1-liter Yamahamotor (145) voor het vermogen zorgt. Voorheen kenden we een dergelijke klasse onder de naam Arcobaleno.

Kennis benutten
Ondanks een winter lang samen met zijn vader Jaap in een Porsche GT3 Cup in het WEK racen, ziet Oscar de stap naar de Formule Gloria beslist als een uitdaging. “Het is een nieuwe raceklasse en ik ben erg benieuwd naar het gedrag en de wegligging van de auto. We rijden drie weekenden op Zandvoort en ik hoop daar de ervaring van de afgelopen wintermaanden optimaal te kunnen benutten en hoog te eindigen.” Overigens sluit Oscar een incidentele deelname aan de Formule Renault 2.0 dit jaar zeker niet uit.

Kalender
DNRT organiseert op 29 maart een eerste vrije trainingsdag voor de Formule Gloria. Hier kan vier keer een half uur gereden worden. De eerste races vinden plaats op 31 maart en 1 april aanstaande. Hierna staan er races gepland op 19/20 mei, 9/10 juni en 7/8 juli. Dit laatste raceweekend vindt op Zolder plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet