NASCAR

NASCAR: Drie jaar contractverlenging tussen Raceway Venray en NASCAR Whelen Euroseries

Goed nieuws voor de Nederlandse NASCAR Fans. Raceway Venray en NASCAR Whelen Euroseries hebben vandaag hun contract met drie jaar verlengd. Dit betekent dat de NASCAR Whelen Euroseries tot 2022 op Raceway Venray te gast zal zijn.

2019 Johnson
Jimmie Johnson met de No48 komt niet naar Venray maar de NASCAR Whelen Euroseries is tot 2022 in Venray van de partij. Prachtig nieuws.


Tekst en Foto's Willem J. Staat

Drie jaar contractverlenging tussen Raceway Venray en NASCAR Whelen Euroseries.
Jerome Galpin van de NASCAR Whelen Euroseries en Raceway Venray eigenaar Harry Maessen besloten al na het succesvolle weekend van 13/14 juli jl. te verlengen zo werd vandaag bekend gemaakt.


2019 Harry Maessen
Harry Maessen, de man die het allemaal mogelijk maakte.

NWES President Jerome Galpin: "We hadden enkele zeer goede wedstrijd op Raceway Venray dit jaar met een gemiddelde van 160 kph op deze baan 800m lange baan met hoge banking. Voor Europa is dit uniek en onze rijders en teams hebben ervan genoten. We zijn er trots op om onze rijders, teams en fans een zeer gevarieerde kalender te bieden die bestaat uit legendarisch MotoGP, F1 en andere uitdagende circuits. Het toevoegen van deze oval aan de kalender zorgt voor één van de grootste uitdagingen in de racerij.

De NASCAR Whelen Euroseries was in 2019 voor de vierde maal te gast op Venray Raceway en duizenden fans hebben van het pure NASCAR short track racen op de halve mijl baan met hoge banking genoten. Hoogtepunt was ook het American Car Fest dat bestond uit een U.S. Car meeting, NASCAR memorabilia en kids zone.

Na het fantastische duel tussen Loris Hezemans en Jacques Villeneuve van afgelopen zomer een prachtige impuls voor de toekomst voor de Nederlandse NASCAR fans..

2019 Befaamde duel
Het legendarische duel tussen Jacques Villeneuve en Loris Hezemans. Volgend jaar weer? Of wie treden er in hun voetsporen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet