IndyCar

IRL: Hattrick voor Dan Wheldon op Homestead

lat_levitt_homirl1797

De Brit Dan Wheldon heeft met zijn Ganassi Dallara Honda op overtuigende wijze de eerste wedstrijd van de IRL-series op Miami Homestead op zijn naam geschreven. Zijn teamgenoot Scott Dixon eindigde als tweede, terwijl regerend kampioen Sam Hornish jr. als derde eindigde


Tekst Willem J. Staat

Hattrick voor Wheldon
De Brit Dan Wheldon scoorde op de oval van Homestead een hattrick. Voor de derde achtereenvolgende maal wist hij de seizoensopener op het circuit van Homestead op zijn naam te schrijven. Teamgenoot Scott Dixon was niet tegen de oppermachtige Wheldon opgewassen. Dixon: “Dan is gewoon dominant, vooral in de laatste tien ronden beschikte hij over een fantastische wegligging” Wheldon beschouwt de overwinning op Homestead als een springplank naar de Indy 500 die hij nog een keer op zijn naam wil schrijven. Zoals bekend overweegt de Brit naar de Nascar Nextel Cup over te stappen. Zijn naaste rivaal Sam Hornish jr. wordt door Team Penske al op een mogelijke stap naar NASCAR voorbereid en kwam de laatste tijd enkele malen in de Nascar Busch series uit. De Brazilianen Victor Meira en Tony Kanaan eindigden respectievelijk als vierde en vijfde, nog in dezelfde ronde als Wheldon. Vision-coureur Ed Carpenter behaalde zijn beste resultaat door als zesde te eindigen. Hij bezette zelfs geruime tijd de zesde plek.

Pech voor Danica Patrick
Danica Patrick die van het team van Rahal Letterman naar Andretti Green overstapte bezette geruime tijd de achtste plek, maar raakte in de 155e ronde de binnenkant van de pitmuur. Eerder trof een afgebroken wiel een monteur van teamgenoot Dario Franchitti. Zij werd vervolgens nog als veertiende geklasseerd. Sarah Fisher eindigde bij haar rentree in de IRL-series als elfde. Milka Duno zal binnenkort als derde deelneemster eveneens haar opwachting in de IRL maken. De wedstrijd telde drie neutralisaties. De laatste in de 92e ronde toen Jeff Simmons de controle over zijn bolide verloor en daarbij Kousuke Matsuura en A.J. Foyt IV meesleepte. Alle drie coureurs bleven ongedeerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet