NASCAR

NASCAR: Dallara als leverancier Gen7 chassis verwacht!!

Het Amerikaanse Racer verwacht dat de firma Dallara het nieuwe Gen7. chassis gaat leveren. De firma Dallara is al jarenlang chassisleverancier in Indycar en de diverse Formule klasses evenals in het Weathertech Sportscar Championship.


Ford
In de toekomst een Ford gebaseerd op een Gen7 Dallara chassis.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Dallara als leverancier Gen7 chassis verwacht
Insiders verwachten dat Dallara Automobili de opdracht krijgt om de onderbouw van de GEN7 auto's van Ford, Chevrolet en Toyota gaat leveren. De fabrikant beschikt over een enorme geavanceerde know how met betrekking tot cockpitsafety en kan zo nieuwe innovaties in de nieuwe G7 auto's van 2021 toepassen.

Chevrolet In de toekomst een Chevrolet gebaseerd op een Dallara chasis.

Het is nog niet bekend waar het nieuwe Gen7 chassis gebouwd gaat worden, in Varano of Indycar. Het merk van Gian Paolo Dallara is sinds 1970 actief in de autosport en bouwde auto's voor de F3, F2, SuperFormula, Formule 1 en Sportscars. Een woordvoerder van Dallara weigerde commentaar te geven.

Toyota
In de toekomst een Toyota gebaseerd op een Dallara chassis.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 01 september 2019 12:22

  Dit zou het veld gelijkwaardiger moeten maken. Wat denken de grote teams zoals Penske hiervan? Die maken nu toch hun eigen chassis?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 01 september 2019 14:57

  @Dirk. Hangt af van wat NASCAR voorschrijft en of ze veranderingen aan mogen brengen. Denk het niet want in CART maakten de van de Reynard destijds een Renske. En de kosten moeten naar beneden.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 september 2019 17:30

  Beste Willem, Ik lees graag je commentaren omdat die van een zeer deskundig niveau zijn. Ik wil het echter met de beste bedoelingen toch wagen om je te verbeteren. Van 1979 tot 1998 bouwde Penske wel degelijk zijn eigen chassis. Maar het kan natuurlijk dat ik je comment verkeerd begrepen heb, want het zou mij op basis van je columns en de kennis waarvan je daarin blijk geeft, verbazen dat je zoiets over het hoofd ziet.

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 01 september 2019 22:14

  @Anonieme gebruiker. Dit weet ik ook maar de Reynard waarmee ze in 2001 reden werd door mijn vriend Dan Partel(die werkte toen bij Lola) een Renske genoemd.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 02 september 2019 08:58

  Ik ben vooral benieuwd om te zien hoe hoe het publiek gaat reageren op de hybride-plannen van NASCAR. Ik moet zeggen dat ik er zelf, als grote stock car-fan, niet echt warm voor loop. En ik ben niet eens half zo conservatief als de Amerikaanse fans

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet