NASCAR

NASCAR: Cars of Tomorrow, winner Today!

07bms1nk4633

Op de oval van Bristol kwamen afgelopen weekend voor het eerste de Cars of Tomorrow in actie. Tijdens zestien races kunnen de fans de auto’s van de toekomst in actie zien. De meeste rijders zijn echter geen fan van het nieuwe concept.


Tekst: Willem J. Staat

Meeste rijders geen fans van nieuw concept
De meeste rijders zijn geen fan van het nieuwe concept. Winnaar Kyle Busch maakte de PR-afdeling van GM niet blij met zijn commentaar na afloop, “Ik ben geen fan van die dingen. Het stinkt, ik zag onderweg geen enkel hoogtepunt.
“Ik hoopte de wedstrijd te winnen om daarna aan iedereen te kunnen vertellen wat voor verschrikkelijk ding dit is. Die Impala kun je met een melkkrat vergelijken.”Gewoon enorm saai” Busch passeerde Danny Hamlin met nog 20 ronden te gaan en behaalde daarmee de 600e overwinning voor Chevrolet in een NASCAR-wedstrijd en de 200e voor het team van Hendrick Motorsports. Een unicum. Jeff Gordon was ook bepaald geen fan van het nieuwe concept, maar was toch wel verbaasd dat je buitenom kon inhalen met deze auto. “Het enthousiasme groeit iets” verklaarde Gordon na afloop.
Tony Stewart leidde meer dan 257 ronden maar viel met brandstofproblemen terug. Van 1959 tot en met 1964 behaalde het Impala model maar liefst 61 overwinningen in NASCAR.

Uitslag:
1. Kyle Busch Chevrolet 504 ronden
2. Jeff Burton Chevrolet 504 ronden
3. Jeff Gordon Chevrolet 504 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 504 ronden
5. Greg Biffle Ford 504 ronden
6. Jeff Green Chevrolet 504 ronden
7. Dale Earnhardt jr. Chevrolet 504 ronden
8. Clint Bowyer Chevrolet 504 ronden
9. Jamie McMurray Ford 504 ronden
10. Casey Mears Chevrolet 504 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet