IndyCar

Indycar: Marcus Ericsson terug naar Formule 1. Conor Daly vervanger bij SPM

SPM-coureur Marcus Ericsson zal dit weekend niet aan de GP van Portland deelnemen. De Zweed keert dit weekend op Spa-Francorchamps terug naar de Formule 1, waar hij voor Alfa Romeo nog steeds als derde rijder actief is. Ericsson zal de Italiaan Giovinazzi vervangen.


Ericsson
Marcus Ericsson terug naar de Formule 1 nadat hij door Alfa Romeo werd opgeroepen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Marcus Ericsson terug naar Formule 1. Conor Daly vervanger bij SPM
De dagen van Antonio Giovinazzi lijken bij Alfa Romeo mogelijk ook geteld te zijn nu Marcus Ericsson dit weekend zijn plek inneemt. Giovinazzi behaalde tot nu toe slechts één punt in het WK terwijl zijn teamgenoot, voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen er 31 behaalde.

In Indycar behaalde Ericsson een tweede plek op Belle Isle en eindigde tweemaal als zevende. Verder deed hij het verrassend goed op de ovals. Voor Conor Daly betekent dit zijn derde team dit seizoen. De voorlopig part-time Indycar-rijder reed onlangs voor Carlin op Iowa waar hij in de kopgroep meestreed en uiteindelijk als zesde wist te eindigen. Op Indianapolis kwam hij voor het team van Andretti Autosport uit. Het matige presteren van Giovinazzi zorgt mogelijk voor interessante ontwikkelingen op de F1/Indycar transmarkt de komende weken. Op de ovals verving Daly de Brit Max Chilton voor vier wedstrijden. Op Laguna Seca volgende maand zal Daly overigens weer voor het team van Andretti Autosport uitkomen.

Update: Volgens onbevestide berichten zou Ericsson dit weekend op Spa slechts als reserve-rijder fungeren. Maar ook dit werd niet door Alfa Romeo bevestigd.

Daly
Goed nieuws voor Conor Daly. Die blijft gewoon rijden. Derde team dit seizoen alweer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet