GT

FIA GT: Terugblik Jos Menten Zuhai

jmr_01

Het debuut van Jos Menten met de Murcielago R-GT verliep niet geheel zoals hij gehoopt had. “Wat een pechweekend” zucht de coureur uit Haelen na de race. “Het zat ons gewoon niet mee omdat de ophanginggeometrie beschadigd raakte bij het contact met de Aston Martin van Barwell Motorsports. Hopelijk hebben we onze portie pech gehad. “We trekken huiswaarts met een nulscore, maar ik kijk zeker uit naar de start van het Europese seizoen in Silverstone! “Het resultaat van de andere Lamborghini stemt ons zeer positief. Stefan en Christophe hebben een erg sterke wedstrijd gereden en ook strategisch klopte het plaatje. Proficiat!” Hoewel dit een onverhoopt resultaat was zal dit zeker een bron van extra motivatie zijn voor het team. Dit is een mooie beloning voor het harde werken van iedereen van All-Inkl.com Reiter Lamborghini”


Tekst: Willem J. Staat

Wisselende weersomstandigheden maakten het de teams in de vrije trainingen niet gemakkelijk. In de eerste sessie klokte Jos Menten op een opdrogende piste een zevende tijd. De tweede vrije training verliep minder voorspoedig. Door een elektronisch probleem aan het eind van de sessie weigerden de lichten dienst, waardoor de stier uit Sant’Agatha in de box moet blijven staan. Doordat de snelste tijden aan het eind van de sessie geklokt werden, viel de Lambo terug in het klassement.

Peter Kox nam de kwalificatie voor zijn rekening en stuurde de Lamborghini Murcielago R-GT naar de dertiende plek, goed voor de zevende startrij. “Dit is niet de meest ideale uitgangspositie” weet Jos Menten. “Jammer genoeg konden we in de kwalificatie niet het potentieel van de wagen tonen. De balans was niet 100%”

Om 13.30u plaatselijke tijd werd het startschot gegeven voor de seizoensopener van het FIA GT kampioenschap. Peter Kox maakt direct enkele plaatsen goed en toert in de top tien, maar na een kwartier racen raakt de Brabander in een hevig duel verwikkeld met de Aston Martin van Barwell Motorsports. Het komt tot een contact en de Lambo spint van de baan. Het duurt even voordat Kox uit de grindbak raakt en de pits kan opzoeken. Jos Menten kruipt achter het stuur van de Lamborghini en heeft bij het verlaten van de pits een achterstand van drie ronden op de leider. In zijn één uur durende stint maakt de “Flying Dutchman” negen plaatsen goed. Met nog 45 minuten te gaan geeft Menten opnieuw het stuur aan Kox over. Maar een lange safety-car periode maakt een einde aan de opmars van de Lambo 8. Uiteindelijk eindigen Menten-Kox als twaalfde.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet