Porsche Cups

Porsche Cup: Julien Andlauer heer en meester op de Nürburgring. Ten Voorde vierde in R2

Met twee overwinningen op de Nürburgring afgelopen weekend heeft de Fransman Julien Andlauer zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap verder weten uit te bouwen. Zijn naaste concurrent en BWT Lecher Racing teamgenoot Michael Ammermüller eindigde eenmaal als derde en tweede. In de tweede race van het week belegde Larry ten Voorde de vierde plek. Jaap van Lagen eindigde in beide races resp. als vijfde en zesde.


2019 Andlauer Race
De Fransman Julien Andlauer lijkt richting kampioenschap te gaan. Teamgenoot Ammermüller heeft de strijd echter nog niet opgegeven.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Julien Andlauer heer en meester op de Nürburgring. Ten Voorde vierde in R2
In de Duitse Porsche Cup was de Fransman Julien Andlauer heer en meester op de Nürburgring afgelopen weekend. Hij behaalde twee achtereenvolgende overwinningen waardoor zijn seizoenstotaal op vier komt te staan. De eerste wedstrijd op zaterdag bleek toch niet zo gemakkelijk.


2019 Andlauer PF
Andlauer lijkt Ammermüller te waarschuwen...

Julien Andlauer: " In het begon was het moeilijk om de banden op het natte asfalt op temperatuur te houden. Bij een ritje over de curbstones verloor ik een deel van de voorsplitter wat voor mij natuurlijk een groot nadeel was. Maar ik ben des te gelukkiger dat ik mij tot het einde goed wist te verdedigen. Bij motregen en temperaturen van niet meer dan 16 graden stond de Fransman vrijwel de gehele wedstrijd onder druk van zijn achtervolgers. Direct na de start nam Andlauer de leiding maar de safetycar moest al vroeg in actie komen. Na de herstart nam Andlauer opnieuw de leiding maar Ammermüller zocht constant naar een mogelijkheid om zijn teamgenoot voorbij te steken. In de negende ronde moest de safetycar opnieuw in actie komen. Na de herstart ontwikkelde zich een fraaie strijd tussen Andlauer, Ammermüller en de Luxemburger Dennis Pereira die Ammermüller in de veertiende ronde wist te passeren.

Voor de Luxemburger betekende het zijn derde achtereenvolgende podiumresultaat dit seizoen. Pereira: "Natuurlijk is het een teleurstelling dat ik niet gewonnen heb maar in het kampioenschap betekent dit voor mij wel een super resultaat.

2019 Larry 2 Het Norisring incident lijkt Larry ten Voorde qua punten parten te spelen. Dylan Pereira is aan een inhaalslag begonnen.

Ammermüller was na afloop niet tevreden: "Ik was gewoon sneller dan Andlauer maar Pereira begon steeds meer druk te maken waardoor ik mij sterker moest gaan verdedigen. Met een blik op het kampioenschap werd me dit te riskant en heb hem maar voorbij gelaten. Toen ik nog een keer in de aanval ging blokte hij mij af en beide auto's raakten elkaar. Met een vierde plek behaalde Toni Wolf zijn beste seizoensresultaat. Achter hem volgden Jaap van Lagen(Forch Racing), Joey Mawson(CarTech Motorsport by Nigrin), David Kolkman(Black Falcon) en Jean Baptiste Simmenauer. Porsche Junior Jaxon Evans startte als twaalfde en wist zich in de wedstrijd met één plek te verbeteren. "Van begin tot het einde waren er in het middenveld spannende duels, ik heb er wel van genoten, maar het resultaat was natuurlijk niet zo goed als ik gehoopt had." In de amateurklasse ging de overwinning naar Stefan Rehkopf. Larry ten Voorde eindigde als negende algemeen.

Op zondag behaalde Andlauer zijn vierde seizoensoverwinning. De Fransman had een perfecte start en nam direct de leiding totdat de safetycar al na twee ronden in actie moest komen. Bij de herstart nam hij opnieuw de leiding maar wist een gat op zijn achtervolgers te slaan. Ammermüller begon zijn BWT Team Lechner teamgenoot onder druk te zetten en ging meerdere malen aan het einde van het rechte stuk in de aanval maar de Fransman wist zich extreem goed te verdedigen en aan het eind van de wedstrijd bedroeg het verschil slechts 0.182 secs.


2019 Safetycar
De fraaie Porsche safetycar.

Michael Ammermüller: "Ik had zeker kunnen winnen maar er zijn slechts enkele plekken waar je hier kunt inhalen. Maar er is geen enkele reden om ongeduldig voor een gat te gaan dat er niet is en dan uit vallen. Het kampioenschap blijft nog steeds open."

2019 Larry 1
Ten Voorde onder druk.

Dylan Pereira eindigde als derde en ging direct bij de start al aan Larry ten Voorde voorbij. "Mijn doel is om als derde in het kampioenschap te eindigen en hiervoor heb ik vandaag de volgende stap gezet. Het geeft enorm veel vertrouwen dat ik voor de derde achtereenvolgende maal in de Top 3 wist te eindigen. Joey Mawson eindigde als zevende. Porsche Junior Jaxon Evans eindigde als elfde. Evans: " Een intense wedstrijd met veel duels maar ik maakte teveel fouten. Bovendien was het mijn allereerste wedstrijd op de Nürburgring. Ik had graag wat hoger willen eindigen. En ook bij de amateurs ging de overwinning weer naar Stefan Rehkopf.

Uitslag Race 11
l1. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
2. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
3. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
4. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)
5. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
6. Joey Mawson (AUS/CARTECH Motorsport by Nigrin)
7. David Kolkmann (D/Black Falcon)
8. Jean-Baptiste Simmenauer (F/Lechner Racing Team)
9. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
10. Henric Skoog (S/Overdrive Racing by Huber)


2019 VLA Mawson
Mooi gevecht tussen Jaap van Lagen en Joey Mawson, ofwel tussen leermeester en leerling......

Uitslag Race 12
1. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
3. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
4. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
5. Henric Skoog (S/Overdrive Racing by Huber)
6. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
7. Joey Mawson (AUS/CARTECH Motorsport by Nigrin)
8. Igor Walilko (PL/Overdrive Racing by Huber)
9. Gustav Malja (S/Förch Racing)
10. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)

Stand kampioenschap
1. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing), 197.5 p
2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing), 174
3. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber), 154
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet