TCR Series

TCR: Overtuigende TCR Germany-overwinning voor WRC-ster Thierry Neuville

WRC Gastrijder Thierry Neuville behaalde tijdens de eerste TCR Germany-wedstrijd op de Nürburgring een overtuigende overwinning. Dat de viervoudige WRC-vicekampioen niet alleen op rallyepaden snel is, bewees hij overduidelijk tijdens de eerste TCR Germany race vandaag.

2019 Start
WRC Rallyerijder Thierry Neuville heeft een perfecte start.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

TCR Germany-overwinning voor WRC-ster Thierry Neuville
Thierry Neuville, de 31-jarige Hyundai Team Engstler gastrijder, gaf zijn 17 concurrenten vanmiddag op de Nürburgring nog wat extra lessen. De Belg vertrok vanaf pole en behield ondanks safetycar-interrupties de leiding stevig in handen. Gedurende de trainingen en kwalificaties reed de Hyundai man misschien wat andere lijnen maar het was goed voor de pole. Teamgenoot Max Hesse eindigde als tweede gevolgd door de Zwitserse Seat-rijder Julien Apotheloz. De Zwitser won tevens de Junior Challenge. Met een vierde plek behield de Fin Antti Buri de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen. Zijn voorsprong op Hesse bedraagt 24 punten. De Oostenrijkse HP Racing International-rijder Lucas Niedertschneider eindigde als vierde gevolgd door de Fransman Theo Coicaud.

2019 Halder Prozyck Dit kon niet gezegd worden van Mike en Michelle Halder die beiden het slachtoffer van een actie van Harri Prozyck werden.

Neuville had een perfecte start maar een touché van Prozyck veroorzaakte een kettingreactie waarvan Mike Halder, Theo Coicaud, Dominik Fugel en de Zwitserse Karen Gaillard het slachtoffer werden.

2019 Burns De Brt Burns moest vanwege een motorbrand voortijdig aan de kant.

Na de herstart wist Neuville afstand van zijn concurrenten te nemen. Helaas moest de wedstrijd andermaal met een safetycarfase onderbroken worden toen de Honda Civic TCR van de Brit Burns plotseling vatte. Na een lange onderbreking volgde met nog 13 minuten te gaan de herstart. De vanaf een zevende startplek vertrokken Buri wist Lucas Niedertschneider in de HP Racing International Hyundai meesterlijk te verschalken en pakte de derde plek.

2019 Neuville PF
Een dolgelukkige Thierry Neuville.

Thierry Neuville: "Ik heb ervan genoten maar als het resultaat goed is dan geniet je er altijd van. Ik had een zeer goede wedstrijd maar de start was het moeilijkst. Daarna moest ik me vooral op de ideale lijn concentreren en zuivere rondes af te leggen. Ik denk dat dit me goed gelukt is. Alleen werden de banden aan het einde van de wedstrijd wat minder en ik moest erop letten dat ik goed over de finish kwam.

Met deze overwinning treedt Neuville o.a. in de voetsporen van de legendarische Vic Elford die zowel op rallyepaden als de circuits wist te zegevieren.De kersvers vader geworden Maurits Sandberg verscheen dit weekend niet aan de start. Zijn plek werd ingenomen door Kai Jordan die als tiende eindigde.

2019 Hoogvlieger
Neuville maakte zowel in de kwalificatie als in de race behoorlijk veel indruk.


Uitslag
1. Thierry Neuville Hyundai i30N TCR 19 ronden 32.07.940 secs.
2. Max Hesse Hyundai i30N TCR + 4.233 secs.
3. Julien Cupra TCR + 10.525 secs.
4. Anti Buri Audi RS3 LMS + 10.660 secs.
5. L. Niedertschneider Hyundai i30N TCR + 12.543 secs,
6. T. Coicaud Hyundai i30N TCR + 13.586 secs.
7. P.Eberle Cupra TCR + 14.896 secs
8. M. Cheah Min Jle VW Golf TCR GTI + 17.312 secs,
9. R. Kircher Audi RS3 LMS + 19.134 secs.
10.K. Jordan VW Golf TCR + 24.344 secs.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet