Ford Fiesta Sprint Cup

Daan Pijl in de slotfase naar poleposition in de Ford Fiesta Sprint Cup

20190817-NRB 2831


De kwalificatie van de Ford Fiesta Sprint Cup begint met 23 wagens. De Belg Giovanni Van Lil ontbreekt in Assen, vanwege zijn zware crash onder aan de Hunzerug op Zandvoort, waarbij zijn wagen zwaar beschadigd werd. De baan is nog steeds vochtig en de tijden van de droge vrije training worden niet gehaald.

Tekst: PR
Foto's: PR en Erik van der Schaaff


20190817-NRB 2821Het is vanaf de beginfase van de kwalificatie de ervaren Laurens de Wit die het voortouw neemt, gevolgd door Daan Pijl en Colin Caresani. De wisselingen volgen elkaar snel op, een rijder die de tweede tijd rijdt staat even later opeens tiende.

20190817-RBN 4543


De eerste Belgische deelnemer is Dylan Derdaele op de vijfde plaats. Zuiderbuur Kenny Herremans verdringt Caresani van de derde plaats, maar ook Jari Benschop heeft het op een nat Assen naar zijn zin en stoomt door naar de plaats vier. Ook bij de Fiesta's worden vanwege het overschrijden van de track limits de nodige tijden ingetrokken.

20190817-RBN 4501


In de slotfase is het Colin Caresani die zijn tijd flink verbetert en de tweede startpositie lijkt te pakken. Zijn achterstand op koploper De Wit blijft echter aanzienlijk. Daan Pijl komt als een duveltje uit een doosje in de allerlaatste fase van de kwalificatie naar voren. De 15-jarige pupil van Cor Euser pakt de koppositie en verwijst Laurens de Wit naar de tweede plaats. Het is in de laatste minuten Jules Grouwels die Colin Caresani naar de vierde plaats terug verwijst.

fiesta-groep


Eerste Belg is Dylan Derdeale op plaats vijf gevolgd door zijn landgenoot David de Saeger. De ietwat tegenvallende Rik Koen wordt als zevende geklasseerd voor de Belg Kenny Herremans die wij ook meer naar voren hadden verwacht. Ondanks zijn prima begin zakt Jari Benschop naar de negende positie. Liroy Stuart maakt de top tien vol.

fiesta-groep-achter


Ook bij de Ford Fiesta's is de volgorde van de kwalificatie nog onder voorbehoudt vanwege het vele afsnijden van de bochten.


pijl-dewit

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet