NASCAR

NASCAR: Dale Jr. en Familie bij vliegtuigongeluk in Tennessee aan de dood ontsnapt

Bij een vliegtuigcrash op Elizbethtron Municpal Airport is Dale Earnhardt Jr. en zijn familie aan de dood ontsnapt. In het vliegtuig bevonden zich twee piloten en drie passagiers, Dale Jr, zijn vrouw Amy en dochtertje. Het vliegtuig met het registratienummer N8JR schoot bij de landing over de landingsbaan heen.

2019 Dale Jr 1

Tekst Willem J. Staat
Fotos NASCAR/PR

Dale Jr. en Familie bij vliegtuigongeluk in Tennessee aan de dood ontstnapt
Volgens de FAA(de Amerikaanse rijksluchtvaartdienst) kwam de Cessna Citation van de landingsbaan af en vloog vrijwel onmiddellijk in brand. Gelukkig bleven alle inzittenden ongedeerd.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven schoot de Cessna door een gaashek heen dag zich om het vliegtuig heengewikkeld had. Het vliegtuig brandde ruim 20 minuten. Nog voordat de hulpdiensten arriveerden hadden de inzittenden het toestal al verlaten. Zij werden ter observatie overgebracht het Johnson City Medical Center. Behalve wat kleine snij/schaafwonden bleef alle inzettinden vrijwel ongedeerd.

De 44-jarige Dale Jr. die in 2017 zijn carriere beëindigde zou dit weekend voor NBC als TV analyst op Bristol werkzaam zijn. Earnhardt Jr. zou op 31 augustus a.s. eveneens aan een Xfinity-wedstrijd deelnemen.

In 1992 en 1993 kwamen de NASCAR-rijders Alan Kulwicki en Davey Allison bij een vliegtuigongeluk om het leven. In 1988 verongelukte de Amerikanse Porsche expert Al Holbert bij een vliegtuigongeluk in de Staat Ohio om het leven. Eind 1975 kwam de legendarische Graham Hill bij een vliegtuigcrash nabij het Londense Elstree om het leven. Onder de inzittenden zijn technische crew en de talentvolle Tony Brise.

2019 Dale Jr. 2

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Dirk 16 augustus 2019 13:17

    Heftig verhaal, deed me direct denken aan het verhaal van Allison, Kulwicki en ook de crash van het Hendricks Motorsports vliegtuig in 2004. Gelukkig liep dit goed af!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet