NASCAR

NASCAR: Ford presenteert nieuwe Xfinity Mustang

Gisteren presenteerde Ford de nieuwe Xfinity-series Mustang voor 2020. De auto zal tjdens de Daytona Speedweeks begin februari zijn wedstrijddebuut maken.

2020 Xfinity-Mustang1

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ford Racing USA

Ford presenteert nieuwe Xfinity Mustang
Voor Ford betekende het gisteren de vijfde nieuwe wedstrijd Mustang die het afgelopen jaar gepresenteerd werd. Eerder werden de Monster Energy Cup, NHRA Funny Cup versie, V8 Supercars, en grassroot motorsports Cobra versies gepresenteerd.

Al deze Fords werden gecreëerd in het Ford Performance Technical Center in Dearborn. Ook de gloednieuwe 2020 Shelby Mustang GT500 is daar ontwikkeld.

Globaal Ford Performance Motorsports directeur Mark Rushbrook: "Wij hebben het er altijd over gehad dat de Mustang geboren is om te racen en het is fijn om te zien dat hij in meerdere series ter wereld zo goed presteert. Het is een eerbetoon aan al onze ingenieurs en teams die hard gewerkt hebben om van de Mustang een winnaar te maken."

Dit is duidelijk het geval in de Australische V8 Supercar-series waar de Mustang 17 van de 20 races gewonnen heeft en ook al de constructeurstitel heeft binnengehaald. DJR Team Penske behaalde 16 overwinningen en regerend kampioen Scott McLaughlin 14.

In de eerste 15 MEN's Cup wedstrijden won de Mustang vijf races met Brad Keselowski en Joey Logano. Stewart Haas Racing-coureur won afgelopen week in Michigan.

2020 Xfinity-Mustang3

Ben Kennedy van NASCAR: "Ford en NASCAR genieten al jarenlang een legendarisch partnership en de iconische Mustang heeft zijn plaats binnen die erfenis versterkt met de indruk prestaties in de Xfinity-series. Wij kijken er naar uit van wat de nieuwe Mustang op de circuits gaat doen."

De vorige Xfinity-Mustang werd in 2011 geïntroduceerd en won driemaal het rijderskampioenschap en zesmaal de titel voor teameigenaren."
Ricky Stenhouse Jr. won in 2011 en 2012 twee achtereenvolgende titels terwijl Chris Buescher in 2015 de Xfinity-titel op zijn naam. Het team van Roger Penske won viermaal de titel voor teameigenaren. Stewart Haas Racing won vorig seizoen met Cole Custer de titel.

De nieuwe Mustang is een joint adventure tussen Ford Design en het Ford Performance Technical Center vanwaar de ontwikkeling en simulaties voor zowel de fabrieksauto's als de customercars plaatsvinden.

2020 Xfinity-Mustang4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet