GT

GT: Gulf 12H geeft namen uitgenodigde GT teams vrij

IMG 0639

De organisatie van de Gulf 12 Hours heeft een eerste lijst vrijgegeven met daarop de namen van GT3 en GT4 teams die zijn uitgenodigd voor de negende editie van de race op het Yas Marina Circuit. In totaal zijn elf GT3 teams en zes GT4 teams uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. De Gulf 12 Hours staat voor 14 december op het programma.
 
Tekst en foto: Marcel ten Caat (@marceltencaat)
 
Oorspronkelijk was het de bedoeling om medio juni een representatieve, voorlopige deelnemerslijst te publiceren, maar organisator Andrea Ficarelli liet AUTOSPORT.NL dit weekeinde weten dat door de grote interesse van teams de organisatie meer tijd nodig had om een goede selectie te maken. Dit weekeinde stond de teller op 66 auto's, waarbij Ficarelli liet aantekenen dat in dit aantal de teams die enkel om informatie hadden gevraagd niet waren meegeteld. 
 
Onder de uitgenodigde teams zijn meervoudig winnaars AF Corse en Kessel Racing, maar ook de winnaars van de 24 Uur van Spa, GPX Racing, en andere bekende teams uit onder meer de Blancpain GT Series, zoals AKKA ASP, Barwell Motorsport en Rinaldi Racing. Net als in voorgaande jaren hoopt Ficarelli ook een representatieve GT4-klasse te kunnen laten rijden. De uitnodigingen voor de GT4 gingen voornamelijk naar teams welke ook in Dubai te zien zullen zijn, waaronder de Britse teams Century Racing en Cicely Motorsport.
 
Hoewel het aantal van maximaal 34 deelnemers afwijkt van het vorig jaar genoemde aantal van 32, bestaat er nog een kans dat er meer auto's aan de start kunnen verschijnen. De organisatie keek bij het toewijzen van startplekken onder andere naar de veiligheid en het aantal tanktorens. Een aantal teams heeft al aangegeven deze installaties te willen delen met andere teams, waardoor mogelijk extra plekken kunnen worden toebedeeld.
 
GT3 teams
3Y Technology (BMW)
AF Corse (Ferrari)
AKKA ASP (Mercedes)
Attempto Racing (Audi
Barwell Motorsport (Lamborghini)
E2 Racing (Mercedes)
GPX Racing (Porsche)
Kessel Racing (Ferrari)
Optimum Racing (Aston Martin)
Rinaldi Racing (Ferrari)
Scuderia Villorba Corse (Lamborghini en/of Mercedes)
 
GT4 teams
3Y Technology (BMW)
Century Racing (BMW)
Ciceley Motorsport (Mercedes)
Dragon Racing (Mercedes)
Optimum Racing (Aston Martin)
Scuderia Villorba Corse (Maserati en/of Mercedes)
 
De nu uitgenodigde teams krijgen tot 25 augustus de tijd om heen deelname te bevestigen. Andere teams zullen op een wachtlijst worden geplaatst. Inmiddels maakte United Autosports bekend in december met twee Ligier JS P3s aan de start te zullen verschijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet