TCR Series

ADAC TCR Germany: Michelle Halder verslaat de mannen op Zandvoort

2019 Podium

Max Hesse won gisteren, ondanks wat duw en trekwerk, de eerste race op Circuit Zandvoort. Voor de tweede race staat de snelle dame Michelle Halder, met haar Honda, op poleposition met naast haar de Hyundai van Lance David Arnold. De start wordt vertraagt doordat in de opwarmronde Theo Coicaud met de Team Engstler Hyundai in de Hans Ernst-bocht is stilgevallen door een afgebroken wiel en moet worden weggetakeld. Een nieuwe opwarmronde brengt het veld opnieuw naar de grid.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat


2019 Halder Race


Michelle Halder heeft een wereldstart en neemt gelijk tientallen meters voorsprong op de achtervolgers, waarbij klassementsleider Antti Buri met de Audi de tweede plaats overneemt voor Lance David Arnold en Mike Halder, die net als zijn zus, een prima start beleeft. Ondanks dat het veld niet zo groot is met 15 gestarte wagens, wordt er geknokt om elke meter. Vooral in de Hans Ernst-bocht wordt er flink wat lak uitgewisseld.

  2019 Buri Arnold Halder

Het gat tussen koploper Halder en de achtervolgende groep van drie wagens wordt kleiner. Max Hesse en Hyundai merkgenoot Harald Proczyk vallen met een zesde en zevende plaats iets wat tegen. Beide rijders hebben teveel te maken met verkeer en door al het gedrang weten ze geen plaats goed te maken op Dominik Fugel. In de achtste ronde zijn beide rijders er eindelijk langs en zijn op weg naar vierde man Mike Halder.

  2019 Gastrijder Arnold


Mike Halder pakt de derde plaats ten koste van Arnold, die met de aandringende Hesse en Proczyk te maken gaat krijgen. Ook Antti Buri moet uitkijken voor Mike Halder, die graag een één-twee positie in de familie wil behalen. Achter de nog steeds leidende Michelle Halder ontstaat er een knokkende ploeg van vijf wagens.

  2019 Staart veld

Hesse en Proczyk wisselen een paar maal van posite, maar het is duidelijk dat Hesse proberen aan zijn wagen heeft na een onderlinge tik in de Hans Ernst-bocht en keihard doorrijdt met waarschijnlijk een gebroken wielophanging. Punten halen is zijn motto, maar wel erg gevaarlijk met zo'n slingerende wagen. Uiteindelijk wordt de Duitser nog negende.

  2019 Winnares

Michelle Halder rijdt een foutloze wedstrijd en weet de ervaren Annti Buri achter haar te houden. Derde wordt broer Mike Halder met Lance David Arnold op de vierde plaats gevolgd door Harald Proczyk. Onze landgenoot Maurits Sandberg wordt met zijn Volkswagen tiende.TCR racen is leuk en vermakelijk om te zien. Net als gisteren weer een prachtige wedstrijd.
  2019 Podium 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet