Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Michael Ammermüller wint spectaculaire race op Zandvoort

IMG 4680


Het zijn twee BWT Lechner Racing Porsches die de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland vanaf de eerste rij mogen aanvangen. Op de tweede rij is het een Nederlandse aangelegenheid. Hopelijk kunnen Jaap van Lagen en Larry ten Voorde, die zich respectievelijk als derde en vierde hebben gekwalificeerd, het poleman Michael Ammermüller en de nieuwe kampioenschapleider Julien Andlauer het raceleven zuur maken. Wederom een prachtige negende startplaats voor gamer Rudy van Buren, die in zijn Bavaria Porsche in zijn tweede raceweekend tot nu toe, een fantastische indruk achterlaat.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat


IMG 4673


Een fantastische start voor Jaap van Lagen die zich tussen de twee BWT Porsches mengt en bijna de kop pakt na een zij aan zij gevecht met Ammermüller in de Hans Ernst-bocht. Larry ten Voorde ligt op de vierde plaats, maar staat onder druk van Dylan Periera en Igor Waliko. Rudy van Buren is teruggezakt naar een 13de plek in dit Porsche geweld na de start.

Een zware crash bij het uitkomen van de Hans Ernst-bocht zorgt voor een code rood. Na een tik van Leon Köhler slaat de Porsche van zijn teamgenoot Sandro Kaibach, via de bandenstapels, over de kop. De rijder is geschrokken maar helemaal OK en heeft gelijk tijd voor TV interviews. De bandenstapels worden weer op de juiste plek geplaatst, terwijl het overgebleven veld op de grid wacht op het vervolg.

De wedstrijd krijgt een vervolg achter de safety car. Na één ronde wordt het veld weer losgelaten en MichaeL Ammermüller blijft op kop gevolgd door Jaap van Lagen en Julien Andlauer. Larry ten Voorde gaat in de aanval bij Andlauer bij het aanremmen van Bocht 9. De twee wagens raken elkaar waardoor Andlauer via het gras weer terug op de baan komt en terugzakt naar een zevende plaats. Een actie met Ten Voorde waar de wedstrijdleiding naar gaat kijken. Van Lagen voert de druk op bij Ammermüller, maar moet ook in de spiegels kijken naar een aandringende Ten Voorde.

  IMG 4691
Rudy van Buren in actie

Met nog drie minuten op de klok zorgt achterblijver Richard Wagner voor opnieuw een safety car periode. De rijder komt muurvast te staan in het grind van de Hans Ernst-bocht na een knullige manoeuvre om na een spin te keren en geen rekening houdt met de diepe grindbak. Deze rijder zorgt er ook voor dat alle spanning in de slotfase verdwijnt en de finish achter de safety car plaats vindt.


IMG 4696


Michael Ammermüller wint de race voor Jaap van Lagen en Larry ten Voorde, al staat de laatste nog "under investigation". Rudy van Buren eindigt als dertiende. Hilariteit in de slotfase als Carlos Rivas stilvalt millimeters voor de eindstreep en onder applaus van de toeschouwers op de hoofdtribune over de lijn wordt over getrokken door een reddingswagen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet