IndyCar

Indycar: McLaren sluit partnership met Schmidt Peterson Motorsports en Chevrolet

Vandaag werd bekend dat het team van Schmidt Peterson Motorsports met McLaren een partnership aangaat. Een deal waar McLaren directeur Zak Brown ogenschijnlijk jaren aan gewerkt heeft. Met het afsluiten van deze deal krijgt het team de beschikking over Chevrolet-motoren.

Hinchcliffe
Waarschijnlijk een beeld uit het verleden. James Hinchcliffe moet vermoedelijk bij het nieuwe Arrow McLaren Racing SP Team het veld ruimen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar, Rebocar/R. de Boer

McLaren sluit partnership met Schmidt Peterson Motorsports
De naam van Schmidt Peterson Motorsports verandert met ingang van 1 januari 2020 in Arrow McLaren Racing SP Team en de Honda motoren zullen plaats maken voor Chevrolet-motoren. Toen Honda enkele jaren geleden voor McLaren in de F1 de deur dichtgooide was Chevrolet een welkome partner.

McLaren en Chevrolet beschikken natuurlijk over een lange autosportgeschiedenis. Wie herinnert zich niet de grote CanAm successen van de McLaren Chevrolets eind zestiger jaren?

Met deze deal beschikt men bij McLaren over dezelfde motoren als Team Penske. Zak Brown: "Fantastisch om over hetzelfde materiaal als Roger Penske te beschikken. Hij zorgt en pusht er altijd voor dat hij over het beste materiaal beschikt. De rijders voor de twinturo V6 Arrow McLaren inschrijvingen worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Voor James Hinchclffe betekent dit dat hij zich in een moeilijke situatie bevindt. Hij beschikt over een persoonlijk contract met Honda Canada en de verbintenis loopt in 2020 af. Mogelijk moet Hinchcliffe voor de toekomst naar een ander team met Honda-power uitzien.

Oud F1-coureur Marcus Ericsson heeft inmiddels al interesse getoond om volgend jaar terug te keren. Inmiddels zijn vandaag ook al de namen van Colton Herta en Felipe Nasr in verbintenis met Arrow McLaren Racing SP Team gebracht.

Zak
Zak Brown (l.) met Indycar-teambaas Sam Schmidt, tijdens het Indycar-evenement in Long Beach in april van dit jaar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet