IndyCar

Indycar: McLaren sluit partnership met Schmidt Peterson Motorsports en Chevrolet

Vandaag werd bekend dat het team van Schmidt Peterson Motorsports met McLaren een partnership aangaat. Een deal waar McLaren directeur Zak Brown ogenschijnlijk jaren aan gewerkt heeft. Met het afsluiten van deze deal krijgt het team de beschikking over Chevrolet-motoren.

Hinchcliffe
Waarschijnlijk een beeld uit het verleden. James Hinchcliffe moet vermoedelijk bij het nieuwe Arrow McLaren Racing SP Team het veld ruimen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar, Rebocar/R. de Boer

McLaren sluit partnership met Schmidt Peterson Motorsports
De naam van Schmidt Peterson Motorsports verandert met ingang van 1 januari 2020 in Arrow McLaren Racing SP Team en de Honda motoren zullen plaats maken voor Chevrolet-motoren. Toen Honda enkele jaren geleden voor McLaren in de F1 de deur dichtgooide was Chevrolet een welkome partner.

McLaren en Chevrolet beschikken natuurlijk over een lange autosportgeschiedenis. Wie herinnert zich niet de grote CanAm successen van de McLaren Chevrolets eind zestiger jaren?

Met deze deal beschikt men bij McLaren over dezelfde motoren als Team Penske. Zak Brown: "Fantastisch om over hetzelfde materiaal als Roger Penske te beschikken. Hij zorgt en pusht er altijd voor dat hij over het beste materiaal beschikt. De rijders voor de twinturo V6 Arrow McLaren inschrijvingen worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Voor James Hinchclffe betekent dit dat hij zich in een moeilijke situatie bevindt. Hij beschikt over een persoonlijk contract met Honda Canada en de verbintenis loopt in 2020 af. Mogelijk moet Hinchcliffe voor de toekomst naar een ander team met Honda-power uitzien.

Oud F1-coureur Marcus Ericsson heeft inmiddels al interesse getoond om volgend jaar terug te keren. Inmiddels zijn vandaag ook al de namen van Colton Herta en Felipe Nasr in verbintenis met Arrow McLaren Racing SP Team gebracht.

Zak
Zak Brown (l.) met Indycar-teambaas Sam Schmidt, tijdens het Indycar-evenement in Long Beach in april van dit jaar

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Caseykvt 10 augustus 2019 12:08

  En onze Fernando dan? Heeft hij met zijn a-politieke houding ook de deur bij McLaren dicht gegooid?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 10 augustus 2019 12:48

  Alonso is natuurlijk een prima coureur, maar een slechte teamplayer die me iets te nadrukkelijk op zijn borst klopt en maar doorwauwelt over de Triple Crown. Colton Herta lijkt me een fantastische keus, uitzonderlijk getalenteerd!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 10 augustus 2019 13:17

  Een niet geringe gok, gezien de modale resultaten van Schmidt Peterson. Hopelijk vergaat het hen beter dan bij Carlin. Hinchcliffe is een vaste waarde bij dit team, maar is geen bovenmatig getalenteerde coureur, met alle respect. Ben benieuwd of men een topper weet aan te trekken.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet