V8 Supercars

V8 Supercars: Wildcard inschrijving voor Marco Andretti in Bathurst 1000? Unieke Mustang te koop

Volgens welingelichte bronnen zal het team van Walkinshaw Andretti United voor de Bathurst 1000 een derde auto inschrijven. Daarin speelt Jaxon Evans, dit weekend in de Duitse Porsche Cup op Zandvoort actief, een sleutelrol.


Marco Andretti
Marco Andretti dit jaar op Bathurst in actie?

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar/Tickford

Wildcard inschrijving voor Marco Andretti in Bathurst 1000? Unieke Mustang te koop
Jaxon Evans, de regerende Australische Porsche Cup kampioen, heeft eveneens banden met WAU sponsor Morris Finance, waardoor een derde inschrijving tot de mogelijkheden behoort. Ook het Nieuw Zeelandse Team Kiwi overweegt een comeback in de Supercars. Saillant details is dat Evans hier eveneens banden heeft. Team Kiwi stond overigens aan de wieg van SVG's Supercar-carriere. Het team dat door gebrek aan sponsoring haar activiteiten moest staken, lijkt nu een comeback te overwegen. 

De eventuele deelname van WAU komt een beetje als een verrassing omdat men in het verleden op het laatste moment een derde inschrijving moest terugtrekken. Volgens welingelichte bronnen heeft de inschrijving van WAU concrete vormen aangenomen. Ook DJR Team Penske overwoog in het verleden al eens een wildcard op Bathurst.

2019 Moffatt
Leuk voor de verzamelaar een unieke Tickford Mustang met 77 kleurenschema voorzien van een handtekening van Allan Moffat

Unieke Ford Mustang van Tickford te koop
Goed nieuws voor de Ford Mustang liefhebbers. Bij Tickford is er nu een Tickford Bathurst 77 Special te koop. Deze unieke en fors geprijsde Mustang maakte tot eind 2017 deel uit van een privé-collectie.

De auto beschikt over een identiek kleurenschema als de Ford Falcon XC Hardtops waarmee Allan Moffat en Colin Bond in 1977 een dubbeloverwinning behaalden. De auto is van een aantal unieke componenten voorzien. De 5L Ford Mustang is voorzien van een supercharger. In totaal beschikt de auto over 727 pk. Verder beschikt de Mustang over een moderne interpretatie van het kleurenschema. Ook beschikt de Mustang over een replica van de achtervleugel van het 1997 model. Ook is de auto voorzien van een plaatje met de originele handtekening van Supercarlegende Allan Moffat.De prijs van deze unieke bolide bedraagt AU$ 170.000. Liefhebbers kunnen zich wenden aan Tickford Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet