Porsche Cups

Racegamer Rudy van Buren komend weekend zowel virtueel als in realiteit in actie op Circuit Zandvoort

RVB-Porsche

Nederlands snelste racegamer Rudy van Buren komt wederom uit in een hoog aangeschreven raceklasse. Dit weekend verschijnt de 27-jarige coureur aan de start van de Porsche Carrera Cup Deutschland op Circuit Zandvoort. Daarnaast bestuurt hij zijn virtuele Porsche in de full motion simulator van RL Racing in VIP-box 8.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Van Buren racet van 9 tot en met 11 augustus op Circuit Zandvoort in een Porsche 911 GT3 Cup, voorzien van de herkenbare kleurstelling van zijn nieuwe sponsor Bavaria 0.0%. De deelname van de coureur uit Lelystad aan de Porsche Carrera Cup Deutschland op zijn thuiscircuit vormt het startsignaal van dit nieuwe partnership.

Met zijn deelname aan de Porsche Carrera Cup Deutschland zet Van Buren de volgende stap na zijn veelbelovende debuut in de Porsche Supercup, dat hij succesvol aflegde rond de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring. Voor de races tijdens het komende ADAC GT Masters-raceweekend op Circuit Zandvoort viel de keuze op team Black Falcon, een absoluut icoon in GT-racerij. Rudy vervolgt: "Afgelopen dinsdag hebben we samen getest en het gevoel is goed. Het vertrouwen in de Porsche 911 GT3 Cup groeit alleen maar meer. Dit weekend proberen we wederom stappen naar voren te zetten op de grid."

RVB-Helm-PCCD

Tijdens het event krijgen bezoekers de kans om zelf het racegevoel te ervaren – net als Van Buren, die al internationale bekendheid heeft verworven als Formule 1-simulatorcoureur. Hij legt uit: "Ik werk ook samen met RL Racing, dat op Circuit Zandvoort gevestigd is met een sim centre voorzien van full motion simulatoren. Hier kun je op vrijdag en zondag rijden in de virtuele versie van mijn Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Bavaria 0.0%!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet