Formula E

Formule E: Brendon Hartley naar GEOX Dragon Racing

190808 Hartley
Brendon Hartley, die volop testte voor Porsche, gaat in de Formule E racen voor GEOX Dragon Racing

Er komt meer en meer beweging in de transfermarkt in de Formule E. Het Amerikaanse team GEOX Dragon Racing maakte vanmorgen bekend, de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley als rijder te hebben aangetrokken voor het komende seizoen in de elektrische formulewagenserie. Hartley nam eerder een groot deel van het test- en ontwikkelingswerk voor nieuwkomer Porsche voor zijn rekening, maar viel daar in de strijd om een racestoeltje buiten de boot, toen Porsche naast de al eerder vaststaande Neel Jani de keuze maakte voor de meer ervaren André Lotterer. Nu komt Hartley bij het team van Jay Penske alsnog in de Formule E terecht. Hij combineert zijn Formule E-programma met de deelname voor Toyota aan het FIA WEC-seizoen 2019-2020. Bij Toyota vervangt hij Fernando Alonso.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Porsche AG

Wie er naast Hartley voor het GEOX Dragon-team in actie komt, is nog niet bekend, maar velen gokken op de Brit Jordan King, die onlangs al voor het team testte. Dat zou betekenen dat de gehele line-up van het afgelopen seizoen wordt vervangen. José María López was bepaald geen openbaring. Maximilian Günther, die bijna van race tot race reed vanwege de grillige strategie van teambaas Jay Penske, deed het in ieder geval beter met goede scores in Parijs en Bern.

Günther wordt getipt als kandidaat bij het BMW-Andretti-team, waar António Félix da Costa volgens welingelichte kringen is opgestapt en naar alle waarschijnlijkheid de plek van de naar Porsche vertrokken André Lotterer gaat innemen bij het regerend kampioensteam DS-Techeetah, waar hij dan de teamgenoot wordt van titelverdediger Jean-Eric Vergne.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet