IndyCar

Indycar: Rinus Veekay maakt indruk bij eerste kennismaking op Portland

Rinus van Kalmthout heeft gisteren voor de eerste maal bij het team van Ed Carpenter Racing aan een Indycar mogen proeven. De Nederlander deed het uitstekend en was slechts enkele tienden van Alexander Rossi's tijd verwijderd.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

2019 Veekay


Rinus Veekay maakt indruk bij eerste kennismaking op Portland
Slechts zes auto's waren op Portland gisteren aanwezig. Rinus van Kalmthout mocht voor het eerst kennismaken met de auto die door teameigenaar Ed Carpenter himself op de ovals gereden wordt terwijl Ed Jones hiermee de roadcourses voor zijn rekening neemt. Veekay was slechts een paar tienden van Alexander Rossi's tijd verwijderd.

Waarom een groot aantal teams niet naar Portland ging is niet geheel duidelijk omdat dit een belangrijke wedstrijd aan het slot van het Indycar seizoen is. Zij prefereerden elders te testen. Een test op Portland is ongelofelijk belangrijk voor de rijders en teams.

Ryan Hunter Reay: "Het kampioenschap is zo super competitief dat je een voordeel over de concurrentie probeert te behalen. Portland is cruciaal aan het eind van het kampioenschap. En het is waardevol om voor elk punt te vechten. Dit is de reden waarom we hier zijn."

Met nog slechts vier races te gaan beschikt Alexander Rossi over 16 punten achterstand op Josef Newgarden. Rossi verklaarde dat het team op Portland experimenteerde met een "high risk set-up"

Alexander Rossi: "Op een testdag kost je dit slechts 45 minuten en het is niet het einde van de wereld. Tijdens een raceweekend kun je al één van je drie kansen afschrijven om verder te komen. Hier breng je grote veranderingen aan en je hoopt dat het experiment tot iets leidt. Voor het team van Chip Ganassi kwam de Brit Oliver Askew in actie. Officiële tijden werden niet gecommuniceerd.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Dirk 08 augustus 2019 10:09

  Logistiek misschien een probleem voor de meeste teams? Portland ligt toch in een uithoek van Oregon (uiterste noordwesten), de teams komen net uit Pennsylvania (uiterste noordoosten) en moeten daarna weer naar Illinois, net ten oosten van het midden. Is toch anderhalf keer het land door....

  • 1
  • 1
   
  Willem J. Staat 08 augustus 2019 10:13

  @Dirk er zijn ook vliegtuigen hoor.

  • 2
  • 0
   
  Patrick Straver 08 augustus 2019 11:02

  Dat er zo weinig teams reden komt gewoon door de reglementen van IndyCar op gebied van het aantal beschikbare testdagen. Ed Carpenter Racing en Chip Ganassi Racing kregen een extra testdag door tijdens deze dag een Road to Indy coureur te testen, Andretti Autosport testte door één van de weinige beschikbare testdagen te gebruiken. Andere teams kozen er voor om de testdagen anders te gebruiken, zo testte Graham Rahal gisteren op de Texas Motor Speedway met oog op de races op Pocono en Gateway. Ook zijn er vorige week tests geweest op Gateway en Mid-Ohio (de maandag na de race).

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 08 augustus 2019 11:09

  @Patrick Straver. Juist in het belang van het kampioenschap was Rossi wel heel verbaasd dat de concurrentie NIET voor Portland gekozen had.

  • 1
  • 0
   
  Patrick Straver 08 augustus 2019 12:51

  @Willem J. Staat: Tja, dat is keuzes maken. Vorige week testten er ook enkele teams op Mid-Ohio (de maandag na de race) en Gateway, daar was Andretti Autosport dan weer niet bij. Ook werd er trouwens gisteren door Penske (Josef Newgarden) en Rahal Letterman Lanigan Racing (Graham Rahal) op de Texas Motor Speedway getest, al was dat een bandentest voor Firestone.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet