IndyCar

Indycar: Rinus Veekay maakt indruk bij eerste kennismaking op Portland

Rinus van Kalmthout heeft gisteren voor de eerste maal bij het team van Ed Carpenter Racing aan een Indycar mogen proeven. De Nederlander deed het uitstekend en was slechts enkele tienden van Alexander Rossi's tijd verwijderd.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

2019 Veekay


Rinus Veekay maakt indruk bij eerste kennismaking op Portland
Slechts zes auto's waren op Portland gisteren aanwezig. Rinus van Kalmthout mocht voor het eerst kennismaken met de auto die door teameigenaar Ed Carpenter himself op de ovals gereden wordt terwijl Ed Jones hiermee de roadcourses voor zijn rekening neemt. Veekay was slechts een paar tienden van Alexander Rossi's tijd verwijderd.

Waarom een groot aantal teams niet naar Portland ging is niet geheel duidelijk omdat dit een belangrijke wedstrijd aan het slot van het Indycar seizoen is. Zij prefereerden elders te testen. Een test op Portland is ongelofelijk belangrijk voor de rijders en teams.

Ryan Hunter Reay: "Het kampioenschap is zo super competitief dat je een voordeel over de concurrentie probeert te behalen. Portland is cruciaal aan het eind van het kampioenschap. En het is waardevol om voor elk punt te vechten. Dit is de reden waarom we hier zijn."

Met nog slechts vier races te gaan beschikt Alexander Rossi over 16 punten achterstand op Josef Newgarden. Rossi verklaarde dat het team op Portland experimenteerde met een "high risk set-up"

Alexander Rossi: "Op een testdag kost je dit slechts 45 minuten en het is niet het einde van de wereld. Tijdens een raceweekend kun je al één van je drie kansen afschrijven om verder te komen. Hier breng je grote veranderingen aan en je hoopt dat het experiment tot iets leidt. Voor het team van Chip Ganassi kwam de Brit Oliver Askew in actie. Officiële tijden werden niet gecommuniceerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet