Formula 4

Formule 4: Van Amersfoort Racing ziet thuiswedstrijd Zandvoort met spanning tegemoet

Het team van Frits van Amersfoort ziet het vierde raceweekend van de Formule 4 op Zandvoort met spanning tegemoet. De thuisbasis van het team ligt slechts 80 km van het duinenparcours verwijderd. Met de beide titelkandidaten Dennis Hauger (N) en Nicolas Krütten is men voor de thuiswedstrijd bijzonder gemotiveerd.

Oschersleben

Tekst en fot: Willem J. Staat

Van Amersfoort Racing ziet thuiswedstrijd Zandvoort met spanning tegemoet
Frits van Amersfoort kijkt naar de thuiswedstrijd op Zandvoort uit: "De baan heeft natuurlijk een lange geschiedenis. Telkens als we daar rijden heerst er een prima stemming. We verheugen ons op de wedstrijden. Zelf heb ik in de zeventiger jaren hier ook nog gereden. Het is natuurlijk toch wel bijzonder om naar je roots terug te keren. We beschikken over een sterk team en willen het podium behalen. We hebben enkele gasten uitgenodigd maar er zijn ook veel Nederlandse fans die ons komen aanmoedigen. Een reden temeer om hier gemotiveerd aan de start te staan."

Het team van VAR beschikt dit seizoen naast Hauger en Krütten over nog drie andere rijders, Ido Cohen (ISR), Lucas Alecco Roy (D) en Sebastien Estner (D). Na de eerste drie wedstrijden staat het Nederlandse Team als tweede in het teamklassement geklasseerd. Dat wordt overigens aangevoerd door het team CHRS, eigendom van Ralf Schumacher en Gerhard Ungar.

Dennis Hauger: "Bij dit team voel ik me thuis. Wij begrijpen elkaar goed en willen als team de titel winnen." De Red Bull Junior-rijder staat als derde in het rijdersklassement genoteerd, wist als enige rijder dit seizoen twee wedstrijden te winnen en komt vol vertrouwen naar Zandvoort. In het voorprogramma van de F1 op Hockenheim behaalde hij een overwinning en een tweede plek. "Een superweekend, zo mag het voor mij doorgaan", aldus Hauger.

Teamgenoot Niklas Krütten viel tijdens de zaterdag op Hockenheim uit en eindigde in de tweede wedstrijd als zevende. Krütten: "Ik moet nog analyseren waarom ik het potentieel niet kon vervullen. Maar ik was wel verheugd dat ik nog punten mee naar huis kon nemen." Zandvoort kent hij alleen maar van de simulator. "De layout van de baan belooft veel rijplezier. Als grindbakken en muren dichtbij zijn wordt het voor ons rijders alleen maar interessanter. Dan heb je nog meer adrenaline in het lichaam. Ik verheug me erop en ben super gemotiveerd."

Bij het tot nu toe enige ADAC F4 optreden op Zandvoort wisten Joey Mawson en Kami Laliberté voor het team van VAR de zege te behalen. Na een afwezigheid van drie jaar wil men deze traditie voortzetten. "Thuisoverwinningen zijn bijzondere overwinningen", zegt Frits van Amersfoort.

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 augustus 2019 03:22

  Ik begrijp nog steeds niet waarom een gerenommeerd team als VAR niet is toegelaten tot de F3 2019. Des te meer omdat ik ook niet begrijp waarom slechts 20 wagens in de F3 mogen starten. Doe gewoon lekker als ooit toen een veld van 32 of zo...

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 augustus 2019 09:09

  Het startveld van het FIA F3 kampioenschap is dit jaar 30 wagens (10 geselecteerde teams met ieder 3 wagens op de grid).

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 08 augustus 2019 09:32

  FIA Formule 3 inderdaad 30 auto's. De Formule Regional dit jaar 12 auto's en rijdt buiten Le Castellet, Hungaroring, Spielberg voornamelijk in Italië. Voor volgend jaar verwacht men wel meer auto's daar.. De kans dat er nog een F3 regional kampioenschap bij onze Oosterburen komt lijkt voorlopig nog zeer klein.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet