TCR Series

TCR Germany: Lada première op Zandvoort

Het team van Lubner Motorsport zorgt tijdens de TCR Germany-wedstrijden komend weekend voor een première. Voor de eerste maal zet men een Lada Vesta TCR in. Eerder was deze al in 2018 in de VLN te zien.

2019 TCR Lada 1
Na testdeelnames in 2018 aan de VLN nu eindelijk in de TCR Germany. We zijn benieuwd.

Tekst en foto's: Willem J. Staat

Lada première op Zandvoort
Het team van Lubner Motorsport, eerder actief met een Opel Astra TCR, zet op Zandvoort voor de eerste maal een Lada Vesta TCR in. Men reed hiermee in 2018 ook enkele VLN-wedstrijden. De auto wordt bestuurd door Jan Seyfferth.

Nordschleife-expert en TV programmamaker Lance David Arnold maakt eveneens op Zandvoort zijn TCR debuut. Hij bestuurt de gastauto van Engstler Motorsport, de Hyundai i30N TCR. "Deze auto's zijn natuurlijk wat uitdagender te besturen dan een GT3. Je moet meer gevoel en discipline opbouwen om optimaal met de banden over de wedstrijdafstand om te gaan.

Het TCR Germany klassement wordt aangevoerd door de Fin Antti Buri met een Audi R3 LMS. Daarachter volgen regerend kampioen Harald Prozyck (Hyundai) en Mike Halder met een Honda Civic TCR.

2019 Lubner Lada Vesta
Zal de Lada Vesta na een uitgebreid testprogramma eindelijk competitief zijn?

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 07 augustus 2019 19:06

  Jammer dat we de LADA buiten TCR Rusland en nu TCR Duitsland niet in andere TCR kampioenschappen zien. Ik vind het namelijk best een mooie auto.

  • 1
  • 0
   
  Patrick84 07 augustus 2019 19:16

  Misschien is dit een begin :)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet