Porsche Cups

Porsche Supercup: Tweede winst voor Michael Ammermüller. Spanning in titelstrijd

ammermuller-wint


Michael Ammermüller reed in Boedapest naar zijn tweede overwinning van dit seizoen. De huidige Porsche Supercup-kampioen versloeg in de zevende ronde, na een fraai deurkruk aan deurkruk gevecht, zijn teamgenoot Julien Andlauer. Andlauer werd tweede voor onze landgenoot, Larry ten Voorde, die na een zwaar bevochten strijd de derde podiumplaats mocht vullen . In de ProAmklasse ging de zege naar Roar Lindland. Geen succes voor Jaap van Lagen, die na een botsing in bocht 2 werd uitgeschakeld. Team GP Elite kwam op de Hungaroring met twee Porsche's op de baan voor Max van Splunteren en Jesse van Kuijk, die respectievelijk als 15de en 20ste werden afgevlagd.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: RaceCam.de


startIn de Porsche Mobil 1 Supercup is de spanning na de overwinning van Ammermüller weer helemaal terug. Na zes van de tien races is Ammermüller zijn BWT Lechner Racing teamgenoot Porsche-Junior Julien Andlauer tot op één punt genaderd.

  lechner

Fraai verjaardagscadeau voor 70-jarige Walter Lechner

"In de beginfase van de wedstrijd, na een safetycarperiode, hebben Andlauer en ik een behoorlijk tempo gereden en namen we afstand van de strijdende groep achter ons", vertelde de winnaar na de race. "Julien maakte een aantal kleine foutjes waar ik optimaal van geprofiteerd heb.


zij-aan-zij

Na een fraai zij aan zij gevecht wist ik hem in de zevende ronde te passeren. Ik ben bijzonder blij dat ik mijn jarige teambaas Walter Lechner, deze overwinning als geschenk mag aanbieden".


ten-voorde

Fraai gevecht om laatste podiumplaats

Achter de twee rose BWT Porsches had Larry ten Voorde het niet gemakkelijk. De aandringende groep daarachter met vooral de sterk rijdende Tio Ellinas probeerde alles om de Nederlander in een foutje te dwingen. Ten Voorde hield echter het hoofd koel en verdedigde zich prima, mede geholpen door de baanligging van de Hungaroring, waarbij inhaalacties praktisch onmogelijk waren.

  van-lagen


Een weekend om maar snel te vergeten voor Jaap van Lagen
Zoals de laatste Porsche weekends wel vaker gebeurt verpest Jaap van Lagen hoge klasseringen door een matige kwalificatie. Ook nu ging het weer mis voor de routinier. Een matige 17de starttijd werd zijn deel en dan weet je dat je moet starten tussen de iets mindere rijders. Na de start bij het ingaan van de tweede bocht kwam Van Lagen in contact met de rookie Kantadhee Kusiri, die op het gras spinde en bij de volgende linkerafslag weer vol de baan op gleed en wederom Van Lagen tegenkwam. Met flinke schade kon Van Lagen zijn weg vervolgen, maar moest na vier ronden de strijd staken.

  elite

Veel ervaring voor Team GP Elite

Het ambitieuze Porsche team van GP Elite uit het Noord-Hollandse De Rijp had twee Porsches ingeschreven voor Max van Splunteren en Jesse van Kuijk. Van Slunteren, gestart vanaf een 15de plaats, had na de start alle geluk om niet in het gedrang te komen bij de uitstap van Kusiri en Van Lagen. Met slechts een kleine beschadiging kon de race worden voortgezet zonder een plaats te verliezen. Zowel Max als Jesse pushten de hele race, maar in het sterke Porsche Mobil 1 Supercup veld betekende dit niet direct dat je veel plaatsen goed kan maken. Van Splunteren finishte op eend 15de plaats en Van Kuijk, gestart vanaf een 21ste plek op P20. Het team is echter blij met hoe competitief ze kunnen zijn en kijkt enorm uit naar de volgende race op Circuit de Spa-Francorchamps in het weekend van 30 augustus - 1 september

  podium

Uitslag

1. Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) 15 ronden in 28:25.032
2. Julien Andlauer (BWT Lechner Racing) +2.961
3. Larry ten Voorde (MRS GT-Racing) +6.386
4. Tio Ellinas (Momo Megatron Lechner Racing) +6.703
5. Dylan Pereira (Momo Megatron Lechner Racing) +6.960
6. Florian Latorre (FACH AUTO TECH) +7.418
7. Gianmarco Quaresmini (Dinamic Motorsport)+10.833
8. Ayhancan Güven (Rookie) (martinet by ALMERAS) +11.209
9. Joey Mawson (Rookie) (Team Australia) +14.052
10. Al Faisal Al Zubair (Lechner Racing Middle East) +16.321
15. Max van Splunteren (Rookie) (Team GP Elite) +23.280
20. Jesse van Kuijk (Rookie) (Team GP Elite) +33.594
DNC. Jaap van Lagen (martinet by ALMERAS) DNF

  andlauer

Stand:

1. Julien Andlauer 85
2. Michael Ammermüller 84
3. Larry ten Voorde 62
4. Ayhancan Güven 58
5. Florian Latorre 57
6. Mikkel O. Pedersen 50
7. Tio Ellinas 45
8. Jaap van Lagen 43
9. Jaxon Evans 39
10. Al Faisal Al Zubair 32

  porsche-kunst
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet