DTM

DTM: Nadere details gezamenlijke races DTM en Super GT aangekondigd

190803 DTM Fuji persconferentie
Super-GT-topman Masaaki Bandoh en ITR-bestuursvoorzitter Gerhard Berger (r.) kondigden de 'Super GT x DTM Dream Race' aan

Dit weekeinde is de Japanse Super GT-serie actief op Fuji Speedway, dezelfde locatie waar op 23 en 24 november van dit jaar de eerste gezamenlijke races van DTM en Super GT plaatsvinden. Tijdens een persconferentie in Fuji kondigden Gerhard Berger, bestuursvoorzitter van de DTM-organisatie ITR, en Masaaki Bandoh, de topman van de Super GT-organisatie GTA, nadere details over het geplande evenement aan, dat als 'Super GT x DTM Dream Race' betiteld wordt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Voor het zover is en de eerste gezamenlijke races met auto's uit de Japanse en Duitse serie een feit worden, nemen eerst drie Japanse auto's, een Honda, een Lexus en een Nissan, als gastinschrijvingen – zonder punten – deel aan de beide wedstrijden tijdens de seizoenfinale van de DTM op 5 en 6 oktober in Hockenheim. Ruim anderhalve maand later wordt er dan in Fuji geracet, waarbij de verantwoordelijken hebben gekozen voor het wedstrijdformaat van de DTM: op zaterdag en zondag elk een race van 55 minuten plus een ronde, met de mogelijkheid van verlenging met maximaal een ronde in geval van een safety-car-fase.

190803 DTM Super GT Fuji
Super GT's voor volle tribubes op Fuji, in november in combinatie met DTM-auto's

Net als in de DTM is in iedere race een pitstop met wissel van alle vier de wielen verplicht, rijderswissels (zoals in de lange-afstandsraces van de Japanse Super GT-serie gebruikelijk) zijn niet toegestaan. DRS en 'push-to-pass', zoals gebruikt in de DTM, worden tijdens de wedstrijden in Fuji niet toegepast. Hankook is het bandenmerk dat gekozen is voor alle deelnemers, wat voor de Japanners een grote verandering is ten opzichte van de daar gebruikte Bridgestones en Michelins. Als onderdeel van het voorprogramma zijn er GT3-races met auto's uit de GT300-klasse van de Japanse Super GT.

Autobacs, een grote keten van automaterialenzaken in Japan en Frankrijk, treedt als titelsponsor van het evenement op Fuji Speedway op. Hoeveel auto's er in totaal aan de wedstrijden zullen deelnemen en welke rijders elk van de fabrikanten zal afvaardigen, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet