VLN

VLN: Eerste kilometers BMW M2 Competition op de Nordscheife

De eerder deze week aangekondigde BMW M2 Competition kwam vandaag voor het eerst tijdens de vrije trainingen voor de 6 U ADAC ROWE ADAC Ruhr Pokal Rennen in het openbaar op de Nordschleife in actie.

2019 BMW M2 Pitlane
Nog geheel in schutkleuren, de BMW M2 Competition.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Eerste kilometers van de BMW M2 Competition op de Nordscheife
Allereerste Nordschleife kilometers in handen van Beitske Visser en BMW ontwikkelingsingenieur Jörg Weidinger vandaag voor de BMW M2 Competition. Gedurende de drie uur durende middagsessie die vanwege een zware crash op het Grand Prix circuit geruime tijd onderbroken moest worden(rijder ongedeerd) nam Beitske Visser het grootste deel van het testwerk met de nieuwe M2 Competition voor haar rekening. Daarbij lag de focus vooral op de verschillende Michelin compounds.

2019 Schutkleuren
De toch wel imposante achterzijde van de BMW M2 Competition.

2019 Beitske cockpit
De ontwikkeling van dit product komt op naam van Beitske Visser(hier volledig geconcentreerd) en Jörg Weidinger te staan.


2019 Armand
Ook tevredenheid bij BMW engineer Armand Broekmans(rechts) zo te zien.

2019 BMW M2 Competition 2
Aan de testsessies komt een einde. Tijdens de 6 Uurswedstrijd het echte werk voor de gloednieuwe M2 Competition. 

Uit de W-Series komt overigens Fabienne Wohlwend met een privé-ingeschreven BMW 325i in actie. Naast Beitske en Fabienne staan ook o.a. Jasmin Preisig(Max Kruse Racing Golf VW Golf GTI TCR), Carrie Schreiner(Audi R8 LMS GT4) en Janine Hill(GetSpeed Mercedes GT3) op de inschrijvingslijst. Zowel Stef Dusseldorp als Nick Catsburg maken met hun BMW M6 GT3's kans op een goede klassering. Behalve deze twee kanshebbers treffen we in de VT3 klasse twee oude bekenden met een Porsche Cayman aan, nl. Patrick Huisman en Marco van Ramshorst.(startnrs. 471 en 473). Overigens is de No 99 BMWM6 GT3 van Nick Catsburg/Phillip Eng bij de VLN 24h-specials ingedeeld en niet specifiek in de GT3 klasse.

2019 Eifelblitz
De Eifelblitz van Johannes Scheid prachtig geprepareerd. Nog eenmaal een afscheidsrondje voorafgaande aan de wedstrijd met deze unieke BMW M3 GTRS voor de Eifel legende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet