Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

GT: Groeten uit Francorchamps

IMG 3649 2

Op een kilometer of 20 van het circuit ligt Banneux, dat bekend is als bedevaartsplaats. We kwamen op dit onderwerp in gesprek met R-Motorsport Aston Martin-coureur Ferdinand von Habsburg, die net als de rest van zijn familie (overgrootvader Karl is zalig verklaard) overtuigd en praktizerend katholiek is. Hij wilde Banneux graag een keer zien en zo namen we hem op vrijdagochtend even mee voor een kleine excursie.

IMG 3605 2

Later op het circuit troffen we Serge Vanbockrijck, die al een jaar of twintig de PR voor Corvette verzorgt tijdens de 24 Uur van Le Mans en wiens levenswerk, het definitieve boek over de Porsches 956 en 962, nu eindelijk zijn voltooing nadert. En Inge Moreau, Française van Nederlandse origine, die jarenlang verantwoordelijk was voor de persaccreditaties bij de 24 Uur van Le Mans. Tegenwoordig is ze met haar bureau 'The Dutch Touch' actief voor meerdere opdrachtgevers, waaronder in Francorchamps het KCMG-team. Grappig detail: Inge Moreau en Serge Vanbockrijck zijn de twee meest recente winnaars van de communicatieprijs tijdens de 24 Uur van Le Mans, Vanbockrijck dit jaar, Moreau vorig jaar.

IMG 8371 3

Bij het Attempto-Audi-team van Arkin Akka waren met Steijn en Pieter Schothorst en Milan Dontje maar liefst drie Nederlandse rijders actief. Steijn en Pieter voerden in de race met gemak de Silver Cup-klasse aan, totdat rond middernacht de motor de geest gaf. In ieder geval haalde Milan de eindstreep.

IMG 3656 2

In Amerika kennen we ze bij races al veel langer, maar ook in Europa kom je deze meterslange 'RVs' steeds meer tegen als onderkomen voor teams en rijders bij races.

IMG 3658

Daar tegenover stond de Porsche-hospitality, waar Earl Bamber aan de lunch en Laurens Vanthoor aan een verlaat ontbijt zat. Spiegelei op brood. Maar wat die pot Nutella er nou naast doet? We kennen de anekdote dat Rob Slotemaker graag spiegelei met hagelslag at. Zo erg is het bij Vanthoor niet. "Nutella komt op de volgende boterham", verklaarde hij.

IMG 3741 2

De dag ervoor hadden enkele gelukkige collega's, waaronder Joost Custers van Autosportwereld.be, een prachtige 'road trip' met Porsches GT2 en GT3 gemaakt vanaf het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen naar Francorchamps. De kleurige auto's stonden 's avonds opgesteld bij het onderkomen 'La Kolline', vlakbij het circuit. Dat bood een mooie aanblik.

Blancpain GT World Challenge 2019-9475

Op vrijdagavond mochten bezoekers te voet of per fiets de baan op.

Blancpain GT World Challenge 2019-9497

Porsche gebruikte de gelegenheid voor een groepsfoto met de diverse 911's en 935's op de Raidillon.

IMG 3757 3

Op zaterdag troffen we de nodige Porsche-prominenten: vlnr Egidio Perfetti, winnaar van de titel in de GTE-Am-klasse van het afgelopen FIA WEC-seizoen, dr. Frank-Steffen Walliser, voormalig sportdirecteur en nu verantwoordelijk voor de modelreeksen 911 en 718 en de GT-auto's, en Paul van Splunteren, Senior Vice President Pon Luxury Cars en als zodanig ook verantwoordelijk voor Pon Porsche Import.

IMG 3770 3

De prijzen voor de succesvolste rijders in het Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend stonden al klaar, waarbij Perfetti er met de meeste trofeeën vandoor ging.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet