VLN

VLN: Volgas de groene hel in a.s. zaterdag

A.s. zaterdag het jaarlijkse seizoenhoogtepunt op de VLN kalender, de 6U ROWE ADAC Ruhr Pokal Rennen. Veel teams weer op oorlogssterkte aanwezig.

2019 Falken
Stef Dusseldorp rijdt dit weekend samen met Jens Klingmann

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Volgas de groene hel in a.s. zaterdag
Het team van Black Falcon heeft weer met twee auto's ingeschreven en zou graag het succes van vorig jaar willen herhalen. In 2018 won de combinatie Hubert Haupt, Adam Christodoulou, Manuel Metzger, Gabriele Piana met de Mercedes AMG GT3 vanaf pole voor de combinatie Tom Blomqvist/Philipp Eng met ROWE BMW M6 GT3. Stef Dusseldorp/Alexandere Imperatori wisten toen met de Falken Motorsports BMW M6 GT3 als derde te eindigen. Dit jaar rijdt Dusseldorp samen met Jens Klingmann. De Falken Porsche 911 GT3 R wordt a.s. zaterdag bemand door Klaus Bachler en Martin Ragginger.

In 2019 zet men bij Black Falcon zijn troeven op Hubert Haupt, Adam Christodoulou, Luca Stolz, Patrick Assenheimer en Maro Engel. Ook ROWE Racing probeert vooraan te scoren. Maar ook de teams van Phoenix Racing(Kolb/Stippler), GetSpeed Performance(Ellis/Böckmann) en "Dieter Schmidtmann, Heiko Hammel en Franck Perrera(Lamborghini Huracan) willen scoren.

In de tussenstand van het kampioenschap is er in de VLN4 klasse aflossing van de wacht. Het Pixum Adrealin Team voert in het tweede seizoengedeelte het klassement aan. Met een derde klasse zege in de BMW 240i Racing Cup namen Yannick Fübrich/David Griessner de leiding over. Het team van AVIA Sorg Rennsport bestaande uit Torsten Kratz, Oliver Frisse en Moran Gott miste tijdens de vorige wedstrijd nipt de zege in de VLN4 klasse.

2019 Scheid Motorsport Johannes Scheid maakt a.s. zaterdag nog eenmaal een ererondje met deze legendarische BMW MGT3RS nu in het bezit van FEV.

Ererondje voor Johannes Scheid met de Eifelblitz
Vijf minuten voor de opwarmronde zal Nordschleife legende Johannes Scheid nog een rondje met één van zijn befaamde Eifelblitz bolides afleggen. Daarbij gaat het om de BMW M3 GTRS die in 2009 voor het laatst in actie kwam. Johannes Scheid: "Prachtig dat FEV Racing naar aanleiding van mijn 50 jarige jubileum in de autosport mij deze auto ter beschikking wil stellen. Tien jaar geleden zat ik voor het laatst achter het stuur van deze auto en ik heb steeds weer gevraagd of ik deze auto nog één keer mocht zien. Ik heb veel chassis opgebouwd maar bij deze was alles voorgeschreven. Van deze auto heb ik zowat elk onderdeel vanaf de grond opgebouwd. De stuurinrichting en de complete vooras werden aan de karakteristieken van de Nordschleife aangepast. Zelfs de versnellingsbak en de uitlaat moesten gemodificeerd worden. Maar na al die jaren moet ik zelfs nog kijken waar al die knopjes zich bevinden. Alleen rij ik niet meer op wedstrijdsnelheid.

2019 Scheid Motorsport 2
2009. Johannes Scheid in actie tijdens de 24U met deze fantastische BMW M3 GT3RS

Wereldpremière BMW M2 Competition
Zoals eerder vandaag vermeld maakt de BMW M2 Competition zijn werelddebuut op de Nordschleife in handen van Beitske Visser en Jörg Weidinger. Het team van Max Kruse wil graag met de TCR Golf GTI weer een klasse-overwinning met Benny Leuchter en Andreas Gülden behalen.De start is a.s. zaterdag om 12.00U. De toegang bedraagt 18 Euro voor tribunes en rennerskwartier. De kwalificatie vindt van 08.30u tot 10.00u plaats.

2019 GetSpeed
Gaat GetSpeed dit weekend voor de overwinning?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet