Retro

Retro: Groeten van de Silverstone Classic 2019

sc19-fri-41

Terwijl op een groot deel van het Europese vasteland de thermometers nog ontploften, kwam het tijdens de drie grote autosportevenementen van het afgelopen weekend (de Duitse GP, de 24 Uur van Spa en de Silverstone Classic) met bakken uit de hemel. Op Silverstone steeg het kwik zelfs niet boven de 16 graden en veel vips – en ook enkele mediamensen... – hadden daar de koffers niet op gepakt. Gelukkig werd iedereen warm van de raceactie, al was het in de koude en winderige paddocks soms zoeken naar de sfeer. AUTOSPORT.NL vond 'm.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

sc19-fri-4

Bij de Historic Grand Prix Car Association alvast een paar deelnemers die met vip-vervoer waren gekomen.

sc19-fri-5

De Ligier van lijstaanvoerder Matteo Ferrer ligt nog verspreid over de grond.

sc19-fri-9

Twee keer terug van weggeweest in de historische F1: Michael Lyons én de McLaren M26 waarin vader Frank vroeger altijd reed.

sc19-fri-11

Blik op het blok.

sc19-fri-6

Typerend beeld van de International Paddock, beter bekend als 'The Wing': enorme zalen met daarin bij wegvallende historische raceauto's.

sc19-fri-13

Terug naar gouden GT1-tijden: echt historisch is 't nog niet, maar het voelt toch al zó lang geleden als je zo'n naam op het dak van de Ferrari 550 Maranello van Max Girardo ziet staan.

sc19-fri-71

Een Pescarolo-Judd 01 uit 2011, een laptop en een muis. Zoals gezegd, echt historisch is 't nog niet, maar toch roepen deze auto's nostalgische gevoelens op naast een huidige LMP1 met hybride aandrijving.

sc19-fri-7

Leuk om deze GT2-bijdrage aan de Masters Endurance Legends te zien: Steve Hyde had een Morgan Aero 8 GTN meegenomen.

sc19-fri-10

Een versie met een speciaal verlengde neus.

sc19-fri-8

Je kunt een neus ook gebruiken om lekker overheen te hangen, zoals hier bij de Dallara-Judd SP1 (v/h Chrysler met Mopar-motor) van James Cottingham.

sc19-fri-27

De gordijnen gaan omhoog voor een hooggeëerde gast: Shaun Lynn had zijn Bentley Speed 8 meegenomen.

sc19-fri-28

Een auto die bijkans werd aanbeden door de Britten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet