VLN

VLN: Beitske Visser geeft nieuwe BMW M2 Competiton wedstrijddebuut op de Nordschleife

A.s weekend vindt op de Nürburgring Nordschleife de ROWE 6 Std.ADAC Ruhr Cup wedstrijd plaats, de vijfde wedstrijd die meetelt voor het populaire VLN kampioenschap en tevens het seizoenshoogtepunt. De nieuw BMW M2 Competition die enkele weken geleden gepresenteerd werd, maakt in handen van BMW Junior rijdster Beitske Visser en BMW ontwikkelingsingenieur Jörg Heidinger zijn debuut op de Nordschleife.

BMW M2 2
Beitske Visser werkte mee aan het ontwikkelingsprogramma van de nieuwe BMW M2 Competition

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Beitske Visser geeft nieuwe BMW M2 Competition wedstrijddebuut op de Nordschleife
De gloednieuwe BMW M2 wordt door BMW Motorsport in speciale camouflagekleuren ingezet. Het doel is om de auto onder extreme condities een uitgebreide test op de veeleisende Nordschleife te laten ondergaan zodat de auto voor potentiële klanten voor volgend seizoen goed voorbereid is. De eerste auto's kunnen overigens wel pas in het tweede kwartaal van 2020 geleverd worden.

De wedstrijd op de Nordschleife is de volgende stap in een intense testfase. De auto heeft al succesvolle tests ondergaan op de circuits van Miramas in Frankrijk en Portimão in Portugal. Van het nieuwe model komen twee versies beschikbaar, een Racing en een Clubsport model. Dit om nog meer in een behoefte van potentiële amateur rijders te voorzien. Voor deze auto moet je voor de Nordschleife wel over Permit B beschikken.

De focus ligt op het eenvoudige gebruik voor iedereen. Aan de andere kant beschikt deze auto over de hoogst mogelijke technische kwaliteit en veiligheid. De auto is speciaal ontwikkeld voor diverse takken van de racerij. (Benzineverbuik L/100 KM 10.0-9.8 en CO2 uitstoot in g/km 227-224)

BMW M2 1
De M2 racet voorlopig nog in schutkleuren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet