IndyCar

Indycar: Rossi transfer soap leverde niets op

De grootste transfer soap speelde zich het afgelopen weekend rondom Alexander Rossi af. Autosport.nl berichtte weken geleden al dat de voormalige Indy 500-winnaar hoog bij Team Penske op de verlanglijst stond.

2019 Rossi
Rossi hoofdrolspeler in media transfersoap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Rossi transfer soap leverde niets op
Er waren vele spelers in de Rossi transfer soap de afgelopen weken. Uiteindelijk bleef de voormalige Indy 500-winnaar zitten waar hij zit. Genoeg spelers op de achtergrond variërend van Roger Penske tot Zak Brown/Alonso.

Pagenaud Simon Pagenaud begon plotseling heel goed te presteren.

Recentelijk heeft Brown Andretti een aanbod gedaan voor een Andretti/McLaren Indycarteam. Overigens zijn beiden tevens ook mede-eigenaar van het Walkinshaw Andretti Team in de Australische Supercars. Een gigantisch aanbod waarbij men bij Andretti wel even afstand zou moeten gaan doen van de Honda-motoren, want na de F1 commentaren/kritieken van Alonso wil deze fabrikant zeker niet meer met de Spanjaard samenwerken. Een overstap naar Chevrolet motoren dus? Uitgesloten, want dan zou Andretti Rossi, Ryan Hunter Reay en zelfs Colton Herta (die logistieke steun van Andretti bij Steinbrenner/Harding geniet) kwijtraken. Alonso werd beleefd de deur gewezen.

Penske Brown
Roger Penske en Zak Brown in discussie over Rossi de laatste weken? Het zou zo maar kunnen.

Roger Penske
Achter de schermen waren er voldoende geruchten dat de deal van Rossi naar Team Penske nagenoeg rond was. Omdat Pagenaud aan het begin van het seizoen in Indycar onvoldoende presteerde leek zijn positie bij het iconische Amerikaanse team in het geding. Klein probleem voor Roger Penske was dat Pagenaud de Indy 500 won en nadien in de titelstrijd duidelijk het licht zag. Al tijdens de Indy 500 liet Roger Penske doorschemeren dat Pagenaud zeker was van zijn positie bij het team.

Roger Penske bevestigde inderdaad dat het Rossi management (zijn vader Pieter) Team Penske benaderde. Bij Team Penske was men zeker geïnteresseerd in de diensten van Rossi. Alleen zou er dan bij Team Penske een vierde auto ingezet moeten worden. Bij dit team zeker geen probleem zoals extra deelnames van Juan Pablo Montoya en Helio Castroneves aangetoond hebben. Voor een dergelijke optie hadden de Rossi's geen belangstelling en dropen af.

Met steun van sponsor AutoNation en Honda besloten zij dan toch maar uit loyaliteit bij het team van Andretti te blijven. En ook bij Andretti Autosport beschikt men over vier auto's. Volgens insiders bleef Rossi uiteindelijk bij Andretti Autosport omdat die hem oppikten toen hij in Amerika nog een 'nobody' was.

2019 Alonso
Fernando Alonso heeft op afstand duidelijk veel invloed op contractonderhandelingen in de F1, WEC en zelfs in Indycar. Ongelofelijk.

"Een team van vier auto's waarbij wij elkaar steunen. Zonder mijn teammaten zou ik hier niet staan", stelt Alexander Rossi. De moraal van het verhaal? Pagenaud zag plotseling het licht en Alonso stond voor zijn Indycar-avonturen uiteindelijk voorlopig toch met lege handen... Beiden blokkeerden daarmee de overstap van de meest gevraagde coureur op de Indycar-transfermarkt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet