Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: Fred Blok wil graag iets voor jeugdige coureurs doen

blok-header

Mazda MX-5 coureur Fred Blok reed tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op Zandvoort zijn eerste races en genoot volop. De voormalig ondernemer kan zich niet meten met de jonge talenten in deze leuke nieuwe klasse, maar dat is ook niet zijn doel."Ik wil jonge rijders graag helpen en laat mijn auto runnen door Fontys Racing Team, waarvoor ook de talentvolle Max de Bruijn rijdt", vertelt Fred Blok.

Tekst en foto's: PR

Blok racet voor zijn eigen raceteam, de stichting VCS Motorsport. "Dat betekent helemaal niets, VCS zijn gewoon wat letters en is ook geen afkorting", zegt hij lachend. "Ik heb nadat ik met mijn bedrijf gestopt ben mijn racelicentie gehaald bij Max de Bruijn. Een talentvolle coureur die ik graag verder wilde helpen en ik besloot dan ook een Mazda MX-5 te kopen. Max runt met zijn Fontys team naast zijn eigen auto ook die van mij en zo kan ik hem verder helpen, dat is naast veel plezier hebben mijn grootste beweegreden."

Aan het team zijn ook enkele specialisten van Fontys Hogeschool Eindhoven verbonden, die de studenten met hun specialisatie terzijde staan.

ton-serne

Oud Formule Ford-coureur Ton Serné is wegliggingsspecialist en doceert daarover op Fontys. Hij helpt Blok en De Bruijn op het circuit met het afstellen van de auto en geeft hen advies over de juiste wegligging van de Mazda MX-5.

Eric Groenedijk is racemanager van Fontys Racing Team en tevens hoofd leerkracht Automotive op Fontys Hogeschool.

Deze opzet van het team maakt Fontys Racing Team een bijzonder leerproject voor de studenten en Fred Blok is blij op deze wijze daaraan een bijdrage te kunnen leveren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet