Belcar

Belcar-BTCS: Countdown seizoensopener in volle gang!img_5736

Is de Mosler nu een Prototype of een GT3? Ondanks de toegekende homologatie lopen de meningen behoorlijk uiteen.

Moslers boosdoeners?
Op papier ziet het startveld 2007 er fantastisch uit. Amper één week voor de eerste wedstrijd rommelt het nu al achter de schermen. De grootste boosdoeners zijn de drie Moslers die door Gravity International voor de combinaties Gerard Lopez-Eric Lux, Vincent Radermecker-Stephane Lemeret en Christian Kelders-Yves Lambert zullen worden ingezet. Verschillende teams beschouwen de Mosler 900 GT3 niet als een echte GT3. De Mosler heeft voor België en Engeland een homologatie verworven. Autosport.nl citeert het persbericht van Gravity zoals dat werd uitgegeven: “Kortom een echte GT3 in de geest van deze categorie, zoals u het zult kunnen zien tijdens deze testday. Met dit merk wil GRI ook een GT3 goedkeuring verkrijgen om aan andere nationale kampioenschappen deel te nemen en dit vanaf volgend seizoen.”

Mosler heeft zowel in Engeland als in België een nationale homologatie verworven. Dit is in België bij enkele teams voorlopig in het verkeerde keelgat geschoten. “Dit is zeker geen GT3 maar een rasecht prototype waarmee je weer GT1 toestanden gaat krijgen”, opperde een gerenommeerde teammanager die er nog aan toevoegde dat zijn team nog bij de eerste race aanwezig zal zijn, maar daarna mogelijk richting ADAC GT Cup vertrekt. “Faire concurrentie daar hebben wij geen problemen mee maar dit is oneerlijk.” De commotie rondom de Moslers is niet nieuw. Afgelopen week weigerde de DMSB een homologatie van deze auto voor de BF Goodrich Langstreckenpokal op de Nürburgring af te geven omdat Mosler niet kan aantonen dat er 200 serieproducten zijn verkocht.

ad_sport_viper

Het is even wennen maar ook AD Sport komt met een gloednieuwe Viper aan de start in de Belcar. Rijders, de gebroeders Wauters, Raf Vanthoor en Jan Heylen.

BTCS
In de Belgian Touring Car Series verwacht men maar liefst 17 Silhouettes die de show moeten gaan maken. Afgelopen week werd er uitgebreid in Dijon getest en nog maar enkele teams namen de moeite om op Zolder te testen. Armand Essers komt zoals bekend in de S2 klasse uit Phil Bastiaans was eveneens op Zolder aanwezig. Samen met Eric Stevens en Eric Bessems wil hij aan de 12 Uren van Francorchamps deelnemen met een gloednieuwe Clio. “Voor de eerste race ligt er nog een standaard motor in, maar die wordt voor de tweede wedstrijd vervangen”, aldus Bastiaans. In de BTCS gaat in de Silhouette-categorie felle strijd geleverd worden tussen Audi, BMW, Renault, Peugeot en Opel.

bastiaans

Phil Bastiaans komt mogelijk in de BTCS tijdens de 12 Uren van Francorchamps met deze Clio in actie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet