Belcar

Belcar-BTCS: Countdown seizoensopener in volle gang!

Voor de allerlaatste maal werden op donderdag 22 maart de messen geslepen voor de seizoensopener, ofwel de Belgian First Race volgende week zondag 1 april. Velen stonden eind 2006 vrij sceptisch tegenover het invoeren van het FIA GT-reglement. Na de testsessie van afgelopen donderdagmiddag is het duidelijk dat men een enorm competitief startveld kan verwachten dat zeker niet door één merk gedomineerd zal worden.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

gt4_mustang

Mogelijk komen er volgende week eveneens spectaculaire GT4 Mustangs aan de start.

Belcar
Tijdens een persconferentie werden beide kampioenschappen gepresenteerd. In de Div 1 van de Belcar Original treffen we maar liefst 21 potentiële kanshebbers voor de overwinning aan. Het startveld bestaat een groot aantal Porsche 997’s. Zes Dodge Vipers, een Corvette Z06 R GT 3, een Aston Martin DBR S 9 en drie Moslers. In de klasse 2 eveneens wat variëteit. Zo is de BMW Z4 van GA Motorsport een soort pilotproject, evenals twee FIA GT4 Mustangs die mogelijk aan de start komen. In de Div 3 treffen we een aantal bekende Belcar Specials aan zoals de Porsche 996’s van onder andere Menno Kuus en de jonge Kevin Leest.

aston_martin_1

Publiekstrekker nr 1 De 007 Aston Martin DBR S9 van Racing for Belgium van Wim Coekelberghs en Ron Marchal maakt voor het eerst zijn opwachting in Zolder.

Aston Martin 007
Racing for Belgium zet voor Wim Coekelberghs en Ron Marchal een fantastische Aston Martin DBR S9 met het startnummer 007 in. Ron Marchal was laaiend enthousiast. “Eigenlijk is dit voor mijn leeftijd het bereiken van een soort F1-niveau”, grapte hij. “James” Marchal die enkele weken geleden met deze spectaculaire bolide al op Zandvoort  testte heeft hoge verwachtingen voor komend seizoen.

haane

Div 3-kampioen 2006 Henk Haane werkt voorlopig de eerste twee races bij First Motorsport af.

Div 3-kampioen 2006 Henk Haane komt voor het team van First Motorsport voorlopig in de eerste twee races uit. Henk rijdt samen met Gosse Stielstra en vervangt John Wolbers. Henk Haane: “Eigenlijk ben ik nog aan het rondkijken, mogelijk blijf ik in Belcar, maar op mijn verlanglijstje staan een aantal geselecteerde races.” De Belgische Nederlander denkt daarbij aan enkele 24-Uursmarathons of LMES-wedstrijden. In de klasse 2 hebben de teams van Lammertink Racing en Moritz als gelegenheidsinschrijvingen geregistreerd. Voor Lammertink staan Dirk en Jean Marc Schulz op de inschrijvingslijst, terwijl good old Bert Moritz met zijn vertrouwde Marcos Mantis aan de start komt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet