NASCAR

NASCAR: Betty Klimenko’s Erebus Racing naar NASCAR?

Betty Klimenko, de nogal excentrieke eigenaresse van het Australische Erebus Supercars team dat met Holdens uitkomt liet enkele uren geleden in de media een klein bommetje ploffen.

2019 Chevrolet
Van de Supercars naar NASCAR? Van de excentrieke Betty Klimenko kun je alles verwachten. Maar het zou wel mooi zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto Auto Action

Betty Klimenko's Erebus Racing naar NASCAR?
In een uitgebreid interview in het Australische autosportmagazine kondigt Klimenko in een interview haar toekomstplannen aan. Behalve deelname aan de Supercars zou het team zich in de toekomst ook op deelnames aan de NASCAR series(Xfinity en Cup) willen gaan focussen. En dan niet met "The Good Old Boys" maar met Young Guns. In het verleden werd het team ook al eens in verband gebracht met GT Programma's voor Nürburgring en Spa 24U.

Team CEO Barry Ryan is ervan overtuigd dat het team een succesvolle overstap naar de populaire Amerikaanse serie kan maken.Autosport.nl trekt in ieder geval de persoonlijke conclusie dat er met Roger Penske hier uitgebreid over gesproken is.

Marcus Ambrose had een redelijk succesvolle carrière in NASCAR maar slaagde er niet in om op de ovals te winnen totdat hij enkele jaren geleden mede-architect van het nu zo succesvolle DJR Team Penske in de Supercars was.

Scott McLaughlin lijkt een tweede Supercar titel nauwelijks meer te ontgaan dit jaar en zou door Roger Penske al voor een nieuwe uitdaging gepolst zijn.

Er werd recentelijk druk gespeculeerd over een overstap naar Indycar maar Scott's ervaring in de eenzitters is redelijk beperkt. Interessante ontwikkelingen Down Under en het "Silly Season" lijkt al begonnen te zijn.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet