DTM

DTM: Ook in 2020 rijdt de DTM op Circuit Zolder

190723 DTM Zolder 1
Ook in 2020 rijden de DTM-auto's door de Jacky Ickx-chicane

Nog geen 48 uur na afsluiting van de succesvolle DTM-première op het TT-Circuit in Assen is er opnieuw positief nieuws voor de Benelux vanuit het DTM-front: de organisatie van de Duitse serie maakte bekend, ook in 2020 weer op het circuit van Zolder in België een evenement te houden. Zolder keerde dit jaar na een afwezigheid van 17 jaar op de DTM-kalender terug en na de geslaagde comeback is er volgend jaar dus sprake van een herhaling. "Het begin van onze samenwerking dit jaar was een belangrijke stap op Circuit Zolder weer naar internationaal niveau te tillen", benadrukte circuitdirecteur Sven Pribylla. "Het is voor ons een eer, de fantastische samenwerking met een van de beste autosportorganisatoren ter wereld voort te zetten."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ITR/Jürgen Tap

Ook bij de DTM is men enthousiast: "De comeback van de DTM in Zolder was dit jaar een groot succes", aldus directeur Achim Kostron. "Circuit Zolder is voor de DTM een bijzondere locatie: een historisch en veeleisend circuit dat het platform biedt voor attractieve autosport. Dat hebben de races in mei van dit jaar duidelijk aangetoond. In het voordeel van Zolder spreken bovendien een zeer betrokken evenementpartner, die direct veel in beweging gebracht heeft. We kijken ernaar uit, de goede samenwerking op deze basis voort te zetten."

Ook op de Belgische televisie werden de DTM-races in mei van dit jaar goed bekeken: de Vlaamse zender Sporza registreerde tijdens de live-uitzending van de race op zondag meer dan 200.000 kijkers, een marktaandeel van 31,3 procent. Na Assen en de Nürburgring, waarmee vorig jaar al contracten voor elk drie jaar werden afgesloten, is Zolder nu dus het derde circuit dat als locatie voor een DTM-evenement volgend jaar vaststaat. De datum wordt samen met de kalender voor 2020 op een later tijdstip gepubliceerd, mogelijk tijdens de seizoensfinale op Hockenheim, begin oktober.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet