24H Series

24H Series bereidt zich voor op 2020, inschrijvingen Hankook 24H DUBAI (9-11 januari 2020) nog mogelijk

Start 24H DUBAI 2019 800pix


Na de Hankook 24H Portimao genieten teams en rijders in de 24H Series nu van een welverdiende zomerpauze, voordat de reeks met de Hankook 24H Barcelona (30 augustus-1 september) wordt voortgezet. Dat biedt een goede gelegenheid om alvast vooruit te kijken naar het komende seizoen, dat met de Hankook 24H Dubai (9-11 januari 2020) begint.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Inmiddels gevestigd als de eerste grote 24-uursrace van ieder nieuw kalenderjaar behoeft de 24H Dubai nauwelijks nog enige introductie. De fascinerende ambiance van Dubai is een fantastisch decor voor een spannende lange-afstandsrace op Dubai Autodrome, dat door alle rijders, zowel ambitieuze amateurs als ervaren professionals, als een echte uitdaging beschouwd wordt. Bijna 50 teams hebben zich al voor deelname ingeschreven en zo hun plaats op de startopstelling voor de 15e editie van het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten veilig gesteld.

Impression camel ride 800pix

Als altijd zorgt het Nederlandse bureau Creventic, organisator en promotor van de race, voor alle logistieke aspecten die samenhangen met de deelname aan het evenement in Dubai. Om ervoor te zorgen dat teams niet met extra kosten voor hun deelname geconfronteerd worden, is het systeem van inschrijfgelden gewijzigd. Het tarief omvat standaard zeetransport naar Dubai en terug, alle officiële sessies op de baan, alle brandstof voor het evenement alsmede het gebruik van een pitbox en een exclusieve pitbox-banner die teams mogen houden als souvenir van hun deelname aan de race. Er zijn ook upgrade-pakketten met extra privé-testesessies beschikbaar.

Impression Dubai marina 800pix

Vooruitblik op 2020: twee series, licht gewijzigde klassestructuur
Gebaseerd op de rijke ervaring in lange-afstandsraces organiseert Creventic in 2020 twee series. de 24H Series Europe en de 24H Series Continents, beide powered by Hankook. Voor de Europese serie moeten teams en rijders deelnemen aan tenminste twee races om in aanmerking te komen voor punten. De beste vier resultaten van het seizoen worden daarbij meegeteld. De kalender van de 24H Series Continents omvat de 24-uursraces in Dubai, Barcelona en op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Rijders en teams moeten aan alledrie de evenementen deelnemen om punten te kunnen scoren.

Impression night racing 800pix


Voor meer duidelijkheid heeft Creventic ook enkele wijzigingen doorgevoerd in de structuur en de benaming van de klasses voor het komende seizoen. De klassen die tot dusver bekendstonden als A6-Pro en A6-Am worden voortaan aangeduid als GT3-Pro en GT3-Am. De klassen SPX en SP2 worden samengevoegd en aangeduid als GTX. In de TCE-divisie worden de klassen A3, A2 en CUP1 gecombineerd tot de TC-klasse. Bovendien is besloten om de huidige dynamische BOP (balance of performance) te vervangen door een vaste BOP per voertuigtype. Daarmee is er niet langer sprake van referentierondetijden.
Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com


Impression pit stop 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet