Retro

HARC nieuws juli: Vier de vakantie met Vrij Rijden en ander HARC nieuws

VR

In de file naar het Zuiden of lekker gassen en zonder snelheidslimiet door de bocht knallen? Daar hoef je toch niet lang over na te denken... Aanstaande vrijdag 19 juli kan het weer, Vrij Rijden. In alle groepen, te weten 1, 2, 3 en 4, van straatauto's tot éénzitters. Dat wordt dus weer lekker boenderen! Na afloop kun je lekker napraten in de Mickeys.

Tekst en foto's: PR

Zoals altijd vragen we je om vooraf in te schrijven via de website. Controleer voor je van huis gaat of je auto en uitrusting aan alle eisen voldoet, ook die kun je op de site nalezen. Tot ziens op vrijdag 19 juli! Noteer meteen de andere Vrij Rijden Dagen in je agenda: 20 september en 1 november.


INSCHRIJVEN

Intrax

Op bezoek bij Intrax

Vrijdag 5 juli waren met een select gezelschap welkom bij Intrax in het warme Volkel. Donald Molenaar begon met een korte uitleg over de geschiedenis van Intrax, met leuke anekdotes uit de beginjaren van WP (White Power). Daarna volgde een spoedcursus schokdempers, met de verschillende types en hun werking. Jammer dat voor het historische racen de meeste types niet zijn toegestaan, de techniek erachter is indrukwekkend. Tijdens de rondleiding door de fabriek konden we zelf zien hoe een demper wordt opgebouwd en getest. Intrax liet ook zien dat ze werken aan het verbeteren van de wegligging. Er stond een mooie klassieke Lotus group C op de brug en er werd gewerkt aan de nieuwe Mazda MX5. Na de rondleiding volgde nog een leerzame cursus over het perfect afstellen van een auto. Het begon bij de basis van de ideale lijn in de bocht tot hoe de juiste afstelling gevonden kan worden. Natuurlijk heeft de rijder hier een flinke invloed, maar Donald liet een mooie gestructureerde aanpak zien die zeker werkt, en ook wanneer deze niet te gebruiken en om vooral veel lol te hebben! Het was een mooie en vooral leerzame middag die smaakte naar meer.

MEER INFO

  Spa

Tropisch genieten op de Spa Summer Classic

Het was ongewoon warm in heel Europa, zo warm dat er zelfs in Spa geen druppeltje water naar beneden viel. Een heerlijk zomers weekend dus voor deelnemers en teams. Op de website kun je een verslag lezen over de races de Nederlandse Kampioenschappen NK HTGT en NK GTTC, de Youngtimer Touring Car Challenge (met twee startvelden!) en Historic Monoposto Racing.

MEER LEZEN  

Slalom

Slalom Team WIMEDO

Bij de eerste slalom op 6 juli waren er slechts een handjevol HARC-leden, maar die hadden wel veel plezier. Verwar dit niet met links-rechts om een paar pylonnetjes heen zigzaggen, dit is serieus sturen op een uitdagende baan! Op zondag 18 augustus en zondag 1 september zijn de volgende wedstrijden op het Midland Circuit in Lelystad. Team Wimedo organiseert deze slalomwedstrijden al meer dan 50 jaar (!) en is specialist op dit gebied. Waar moet je rekening mee houden? Iedere auto wordt gekeurd, ook op geluid. Zorg voor een geldig rijbewijs en een "milieuzeiltje" voor onder de motor, dat is verplicht.

Alle info kan je verder vinden op www.wimedo.nl
Zin om mee te doen? Mail even naar nk82-90@harc.nl dan word je op de hoogte gehouden.

  HGP

Voorbereidingen op de Historic Grand Prix

Alle HARC leden hebben deze data allang groot in de agenda staan: 6, 7 en 8 september. De Historic Grand Prix! Het wordt een heel bijzondere editie, niet alleen vanwege de deelnemende raceklassen en de speciale demo's, maar ook omdat Circuit Zandvoort van de winter een flinke make-over gaat krijgen. Dit wordt dus de laatste HGP op het "oude" Zandvoort. Een extra reden om dit in vele opzichten historische evenement niet te missen! Alle informatie is te vinden op de website:

https://historicgrandprix.nl/

... waar je je ook kunt abonneren op de HGP-nieuwsbrief. Nog geen HARC lid? Dan loop je, onder andere, een gratis toegangsbewijs voor de HGP mis. Alleen dat al is een goede reden om vandaag nog een lidmaatschap af te sluiten!

Dat doe je HIER

  kaart

Korting met de HARC ledenpas
Alle HARC leden hebben de nieuwe lidmaatschapskaart ontvangen. Hiermee krijgt u korting bij diverse Vrienden van de HARC. Bijvoorbeeld op die lekkere koffie van onze vaste koffieleverancier Smit en Dorlas. U krijgt 15% korting met de code Vriendenvandeharc in hun webshop https://smitdorlas.nl/thuis

Deze code is geldig t/m 31 december! Ook 0TSL olieversterker kunt u met 10% korting aanschaffen op vertoon van uw HARC pas. Bij AKDR Visual Group BV aan de Amsterdamse Overtoom - de mensen van snel-kenteken.nl, het adres voor uw nummerplaten - krijgt u 10% korting. Racelicentie halen? Dillon Koster en Danny van Dongen geven HARC leden 5% korting op de racecursussen van de Dutch Race Driver Academy. En bij Angelo van Racing Sportiva – u weet wel, de man van de racekleding die bij de benzinepomp op de paddock - krijgt u op vertoon van onze pas 10% korting.

Spice

Nederlanders met succes de Europese racezomer in

Hoe deden onze landgenoten het dit afgelopen weekend op de Hungaroring? Wat staat er de komende (vakantie) weken nog te gebeuren op historisch autosportgebied op Silverstone (Silverstone Classic) en de Nürburgring (Oldtimer Grand Prix)? Je leest het laatste nieuws op de HARC website!


MEER LEZEN

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet