Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit New York 2019

IMG 2052 2

Handtekeningsessie met de Jaguar I-Pace Trophy-coureurs. De artistiek uitgedoste heer rechts is een soort ceremoniemeester bij het evenement, de man in wit overhemd links is degene die bij de Formule E logistiek alles in de juiste banen leidt.

IMG 2057 2

Om aan de andere kant van het parcours te kunnen komen, waren er op enkele plaatsen tijdelijke loopbruggen over het circuit gebouwd. Daarop stond het voetgangersverkeer regelmatig vast.

IMG 2064 2

Dat leidde ook tot lange wachtrijen in de E-Village, al ruim voordat je bij de trappen naar de brug kwam.

IMG 2070 2

Elk zichzelf respecterend sportevenement in de Verenigde Staten begint natuurlijk met de 'Presentation of the colours', gevolgd door het zingen van het volkslied.

Schot CS

Prominent Nederlands bezoek bij Daniel Abt op de grid: Bram Schot, voorzitter van de raad van bestuur van Audi (geheel rechts) bezocht voor het eerst een Formule E-race. Links Julius Seebach en Oliver Hoffmann, die sinds 1 mei van dit jaar samen de directie vormen van Audi Sport GmbH, de divisie in Neckarsulm waar ondermeer de R8 en RS-modellen gebouwd worden en ook de afdeling Customer Racing onder valt.

IMG 2093 2

Wie dat wilde, kon ook proefrijden met de Audi e-tron in het kader van de 'drive experience'.

Audi etron

Enkele gelukkigen konden zelfs mee voor een ronde over het circuit.

Taycan

Ook Porsche maakte van het evenement gebruik om fabriekscoureur Neel Jani enkele ronden met een pre-productiemodel van de nieuwe volledig elektrische Taycan te laten rijden.

IMG 2092 2

Elders naast het circuitterrein was er een parkeerplaats voor uitgerangeerde schoolbussen. Ook daarmee kun je racen, ondermeer het in de VS zeer populaire 'Figure 8 Racing'. Te vinden op Youtube, en uiterst hilarisch.

IMG 9377 3

Ja, ook Harley Davidsons kunnen elektrisch, het merk ontwikkelde in samenwerking met Envision een elektrische motorfiets. En daarmee sluiten we onze impressie uit New York af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet