Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit New York 2019

IMG 1958 2

De Brit Magnus Walker, die een indrukwekkende collectie Porsches heeft, is een echte 'petrolhead', maar hij vindt ook de Formule E leuk, want net als twee jaar geleden kwamen we hem samen met vriendin Hannah ook ditmaal weer in New York tegen.

IMG 1961 2

Bepaald niet elektrisch, en waarschijnlijk ook met een enorm verbruik en dito uitstoot, maar wel bijzonder was deze Mercedes-Benz G-Klasse 6x6. Kom je niet zo vaak in het wild tegen.

IMG 1964 2

Ook Formule E-auto's zie je niet vaak in het wild, maar wel op vrijdagavond voor de ingang van ons hotel. Het was de showauto van het HWA-Racelab-team, die daar was neergezet vanwege een feestje ter gelegenheid van de introductie van de EV-laadsystemen van het Spaanse bedrijf Wallbox op de Amerikaanse markt.

IMG 1967 2

Naar we begrepen had de auto binnen in de ontvangstruimte moeten staan, totdat mensen van het hotel en van het team tot de ontdekking kwamen dat er geen enkele lift ruim genoeg was om de auto naar de hoger gelegen ruimte te transporteren. Toen werd dus maar een plek op de aanrijroute voor de ingang vrijgemaakt.

IMG 1996 2

De volgende ochtend waren we alweer vroeg op het circuit, waar de politie ook allerlei toegangswegen afzette. Zelfs op de fiets mocht je er niet meer door.

IMG 1997 2

Het was met temperaturen van ruim boven de 30 graden flink warm, zodat op diverse plaatsen deze grote ventilatoren met vochtverstuivers waren neergezet, om voor wat verkoeling te zorgen.

IMG 1998 2

Bij de cateringstands zagen we reclame voor frites (wat men in New York blijkbaar zonder s aan het eind schrijft), die ook werden aangeprezen als 'Dutch fries', terwijl die vrijwel overal ter wereld 'French fries' heten - en eigenlijk uit België komen. Wie het nog snapt, mag het zeggen...

IMG 1999 2

En Robin Frijns was er natuurlijk ook.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet