Retro

Groeten van de Motorsport’s Record Breakers @ Goodwood Festival of Speed (Deel 1)

Een weekend vol met snelheid! Dat is waar het allemaal om draait op het Festival of Speed. Dit jaar nog groter, anders in de opzet ten opzichte van afgelopen jaren, nieuwe publiekstrekkers, meer introducties, meer dagen en heel veel bezoekers. Een motorsport evenement wat de weg is ingeslagen van volledige commercie. De nieuwe manier om een automerk inclusief je nieuwste modellen te laten zien of zelfs te introduceren. Groot Brittannië als belangrijkste afzetmarkt maar de gehele wereld kijkt inmiddels mee. En dat hoor je ook op het terrein als je de diverse talen opvangt. Heeft het evenement nog de charme van meer dan 10 jaar geleden? Dat kunnen we beantwoorden met een 'nee'! Is het evenement met zijn tijd aan het meegaan? Dat zeker! Op een festival verwacht je tegenwoordig een diversiteit van attracties en dit jaar was dat meer dan anders. Uw verslaggever liep er aantal dagen rond en maakte de volgende sfeerimpressie waarbij de focus lag op de basis van het evenement, de heuvelklim. De klim waarbij hedendaagse coureurs en coureurs uit het verleden met elkaar kennis maakte, hun auto's proberen en vooral plezier maken.

Tekst en foto's: Bob van der Wolf

Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-1

Michael Schumacher won 25 jaar geleden zijn eerste F1 wereldtitel. Dit jaar werd hij geëerd met een indrukwekkend aantal aanwezige Formule 1 auto's uit zijn carrière.

Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-2

50 jaar geleden startte Porsche met het racen van de Porsche 917. Er waren er veel. Deze befaamde kleur fleurde de boel leuk op!

Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-5

Het plaatje onder de motorkap van deze Bentley geeft het bewijs dat deze auto meer gedaan heeft dan alleen in een schuur staan

Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-7

Je kunt het plaatje natuurlijk ook gewoon vastzetten op de motorkap zodat iedereen jet kan zien dat deze auto bijzonder is.

Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-6

Altijd goed blijven kijken bij het opwarmen van een oude auto of alles goed gaat.

Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-8


Goodwood FoS 2019 Autosport BVDW-10

Daniel Harper van Porsche UK mocht een bijzondere 908 rijden. En dan kijk je vrolijk!
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet