Sportscars

Sportscars: Job van Uitert voor Racing Team Nederland op Silverstone en Sjanghai

190711 WEC Uitert
Hij kijkt op de foto weliswaar niet echt vrolijk, maar het is een mooie stap voor Van Uitert

Hij won begin mei al de LMP2-klasse tijdens de FIA-WEC-race in Spa-Francorchamps en reed met de G-Drive-Oreca (officieel Aurus) de sterren van de hemel in de 24 Uur van Le Mans. Nu krijgt de LMP2-deelname van Job van Uitert een vervolg: tijdens de FIA-WEC-wedstrijden op Silverstone, begin september, en Sjanghai, in november, komt hij in actie met de nieuwe Oreca van Racing Team Nederland. Op Silverstone neemt Van Uitert de plaats in van Nyck de Vries, die dat weekeinde zijn titelkansen in de Formule 2 op Spa-Francorchamps verdedigt. In China vervangt Van Uitert Frits van Eerd, die dat weekeinde om persoonlijke redenen verhinderd is. "Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen", aldus Van Uitert.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De connectie is niet geheel toevallig: de Franse renstal TDS neemt voor het komende seizoen het runnen van de Oreca van Racing Team Nederland voor zijn rekening en neemt daarmee de plaats in van Day-V-Tec van Davy Lemmens, dat de afgelopen seizoenen de Dallara voor Frits van Eerd en zijn teamgenoten inzette. TDS bracht dit jaar in Spa-Francorchamps en Le Mans ook de G-Drive-auto aan de start, waarin Job van Uitert aan de zijde van Jean-Eric Vergne en Roman Rusinov zijn talent kon tonen. "Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China", zegt Van Uitert. "We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podiumkandidaat zijn."

Frits van Eerd zegt: "Persoonlijk en met Jumbo support ik al jaren jong talent. In de autosport is dat begonnen met Max Verstappen en inmiddels hebben we ook Nyck in de Formule 2 en bij Racing Team Nederland, Rinus van Kalmthout in Amerika en Job in de langeafstandsracerij. Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring met de Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt."

Ook Xavier Combet van TDS ziet de geplande constellatie zitten: "Toen we Job in 2018 met onze Oreca lieten testen, zagen we meteen zijn potentieel. Hij heeft ons sindsdien niet teleurgesteld, want hij is snel, werkt hard en nauwkeurig en maakt geen fouten. We zijn dan ook blij dat Job nu ook, samen met Frits, Giedo en Nyck, ook deel uitmaakt van Racing Team Nederland. We zijn er zeker van dat we op deze manier vooraan mee kunnen doen."

Over twee weken staat op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het Spaanse Montmeló de officiële pre-seizoenstest van het FIA WEC op het programma. Nadat Racing Team Nederland eerder deze maand al uitgebreid met de nieuwe Oreca testte op het circuit van Aragon wordt deze 'Prologue' het eerste optreden in vergelijking met de concurrentie. Tijdens de tweedaagse test op 23 en 24 juli nabij Barcelona komen Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries in actie.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 09:41

  Eerste overwinning van RTN in China?

  • 4
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 09:44

  Van Uitert is sneller dan ik tot voor kort dacht, zeer indrukwekkend talent! Dat hij Van Eerd in Shanghai vervangt betekent een serieuze kans op een podium, maar wordt hij - gezien zijn recente prestaties - nog wel beschouwd als een zilveren coureur?

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 09:56

  Wordt de grading van de coureurs op basis van de resultaten van afgelopen seizoen niet opnieuw bekeken? De équipe moet minstens uit één bronzen of zilveren rijder bestaan. Job is 'goud' waard, in figuurlijke en letterlijke zin.

  • 2
  • 5
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 10:08

  HEHE Eindelijk wordt Frits wakker. Ik roep het al ruim een jaar of 2 maar eindelijk is het kwartje gevallen bij de JUMBO CEO.

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 12:48

  Heeft niets met vallende kwartjes te maken, het betreft een eenmalige vervanging omdat Frits voor de WEC in Shanghai verhinderd is. Hij rijdt komend seizoen 7 van de 8 wedstrijden.

  • 2
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 13:24

  Sommige mensen lezen toch slecht: hij vervangt Nyck De Vries die dat weekend op Spa F2 rijd, niet Frits van Eerd dat zou volgens de regels ook helemaal niet mogen wat betreft rijdersbezetting

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 14:03

  @ hierboven: lees zelf even goed: "In China vervangt Van Uitert Frits van Eerd, die dat weekeinde om persoonlijke redenen verhinderd is"

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 15:05

  Waarom zou dat niet mogen vriend. Beide rijders hebben een bronzen licentie.

  • 5
  • 0
   
  Cees van Oord 11 juli 2019 16:20

  Job is goed en snel, Le Mans was een openbaring; mooi dat hij deze kans krijgt! En voor sommige commentaren hierboven; eerst even het artikel lezen, dan reageren! En stop over Frits, zonder hem was er zo wie zo geen RTN geweest!

  • 0
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 19:01

  Nee Frits stopt zelf dat is veel beter joh.

  • 7
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 21:02

  Zucht , voor de zoveelste keer .zonder Frits is gewoon geen racing team Nederland. Hij is meschien niet de allersnelste maar kijk eens wat hij allemaal doet voor de autosport : LMP2 , LMP3 , Nyck, Rinus , Jumbodagen enz.

  • 3
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 11 juli 2019 21:13

  Zonder Frits een heeeeel snel en competitief RTN met veel overwinningen veel sponsorgeld van buitenaf veel aandacht in de internationale media. Wellicht een 2 de auto met wat buitenlands talent en veel meer aanzien dan nu. Ik zeg doen...

  • 0
  • 1
   
  Racing-Fan 12 juli 2019 11:33

  "veel sponsorgeld van buitenaf veel aandacht in de internationale media." Dat zal wel meevallen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet