Diversen

Indy Lights: Rinus VeeKay wil scoren in de 'Streets of Toronto'

rvk-portret

Dat Rinus van Kalmthout in Amerika bijzonder verdienstelijk presteert valt ook in Nederland steeds meer op. Zo was hij al te gast bij RTL GP Magazine en afgelopen zondag was Rinus VeeKay te zien in Hart van Nederland op SBS6. De hoogste tijd dus voor een interview met de (nu nog) nummer twee in het Indy Lights-klassement.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: PR

Je bent nu precies halverwege het Indy Lights seizoen. Ben je tevreden hoe het gaat?
Heel tevreden. Het seizoen begon goed met een overwinning op St. Pete. Daarna hadden we het wat moeilijk omdat Juncos niet voldoende info van vorige seizoenen had om de afstelling van de auto goed te krijgen. Maar dat is nu in orde en we kunnen nu weer strijden om de winst, zoals ik de laatste races heb laten zien.

44814287-049f-40a0-9535-b97d0bc9b566

Wat zijn de verschillen met de Pro Mazda van vorig seizoen?
In de eerste plaats het vermogen, dat was 275 PK en is nu 450 PK. De Pro Mazda heeft een atmosferische motor en de Indy Light een turbo motor, dus dat was ook even wennen. Daarnaast is de auto ook veel groter en breder.

oa-rvk Niet voor het eerst dat deze foto van de titelstrijd gemaakt is.

Je staat nu tweede op drie punten achter Oliver Askew. Dat is beter dan vorig seizoen om deze tijd.
Dat klopt, vorig jaar stond ik 43 punten achter Parker Thompson en toen won ik uiteindelijk met een marge van 67 punten. Het zou mooi zijn als ik vanaf nu ook weer zo goed scoor. Oliver en ik zijn al jarenlang concurrenten en we zijn echt aan elkaar gewaagd. We kunnen onszelf allebei snel aanpassen aan een circuit, daar zit ook onze kracht. Ik moet zorgen dat ik voor Oliver kom en er dan gewoon steeds voor blijven.

4fca6280-1a2d-427c-9e35-b387e7f01540

Is het moeilijk om te moeten strijden tegen drie Andretti-rijders?
Mijn teamgenoot Dalton Kellett heeft veel ervaring in de Indy Lights en we zijn wel goed op elkaar ingespeeld. Ik leer wel van zijn data, maar in de races ga ik mijn eigen weg. Onze achterstand op de Andretti-auto's hebben we nu wel bijna ingelopen, dus ik zie de komende races met vertrouwen tegemoet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet