GT

FIA GT: Menten optimistisch voor Zuhai

Op 22 februari was het team van All.Inkl.com Reiter Engineering met drie wagens present bij de FIA Media Launch in Monza. Daar heeft Jos Menten de Lamborghini Murcielago met het startnummer 8, bij afwezigheid van Peter Kox, aan een shakedown onderworpen. Noodgedwongen moest men na de eerste dag de tweedaagse test vanwege een ongeval voortijdig beeindigen

Tekst: Willem J. Staat/PR


Ondanks een gebrek aan ervaring op Monza kon Jos Menten de eerste trainingsdag als derde afsluiten. "Ondanks dat we niet het volledige programma hebben kunnen afwerken, kunnen we terugblikken op een goed verlopen shakedown met het nieuwe aerodynamische pakket. We zijn tevreden met de resultaten; de wagen voelt goed aan en biedt veel grip. Ik ben blij met mijn rondetijd maar het had beter gekund. Ik ben niet voluit gegaan om risico's te vermijden, aangezien dit mijn eerste rondjes waren op het Autodromo di Monza. Jammergenoeg moesten we na het ongeval in de derde trainingssessie noodgedwongen inpakken", aldus Jos Menten.

Christophe Bouchut, Stefan Mucke en Alex von Thurn und Taxis waren onderweg met de andere Lamborghini's en kwamen tijdens de tweede dag in actie.

Intussen heeft All.Inkl.-Com Reiter Lamborghini de Lambo aan een volledige check-up onderworpen. De wagen zal in Zuhai komend weekend in optima forma aan de start verschijnen. "Natuurlijk is het jammer dat ik maar een beperkt aantal testkilometers heb kunnen afwerken", vertelt Menten. "Maar ik heb vertrouwen in de wagen. Ik kon meteen competitieve rondetijden klokken. Hans en zijn team hebben de afgelopen maanden fantastisch werk verricht. Ik ben ervan overtuigd dat we met de Lamborghini en de Michelinbanden een sterk pakket hebben."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet