Mazda MX-5 Cup

Krijgt de Mazda MX-5 Cup opnieuw een verrassende winnaar?

untitled-8911

De eerste twee optredens van de nieuwe Mazda MX-5 Cup tijdens de Jumbo Racedagen en de Zolder Superprix hebben laten zien dat de Nederlandse autosport een kroonjuweel rijker is. Een geweldige nieuwe racewagen, een prachtig vol veld met ervaren coureurs, nieuwkomers én jong racetalent. Met drie verschillende racewinnaars in vier races is op voorhand ook niet te zeggen wie er tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op het podium mogen klimmen. Misschien dat we zelfs een koninklijke winnaar krijgen, want Prinses Laurentien van Oranje Nassau bestuurt de gastenauto!

Tekst en foto's: PR

untitled-8951


Nadat Marcel Dekker en András Király tijdens de Jumbo Racedagen als winnaar over de finish kwamen verraste de minder ervaren Dirk Warmerdam op Circuit Zolder iedereen en misschien ook zichzelf met twee klinkende overwinningen. Kan Warmerdam komend weekend opnieuw toeslaan, of is de concurrentie nu gewaarschuwd voor de rappe student?

20190601 RL1 3424

Maar niet alleen de winnaars van de races zijn steeds verrassend, ook de rest van het podium is niet vooraf te voorspellen. Met Olivier Naaktgeboren knap op een tweede plek tijdens de Jumbo Racedagen en Toine Kreijne tijdens de Zolder Superprix wordt duidelijk dat de spanning in de nieuwe Mazda MX-5 Cup om te snijden is en er altijd een verrassing op de loer ligt. Meervoudig kampioen in diverse raceklassen Marcel Dekker gaat weliswaar dankzij contstant presteren aan de leiding in het kampioenschap, maar moet tot het uiterste gaan voor elke punt.

Podium-junior

Bij de junioren tot 24 jaar is Max de Bruijn een klasse apart. De student van Fontys Automotive Eindhoven wist in de eerste vier races, op één uitvalbeurt na, steeds te finishen in de top zes algemeen en gaat riant aan de leiding bij de junioren. Dominique Kraan en Milan Teekens volgen op enige achterstand.

20190601 RL1 3376

Tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe zijn er ook weer een aantal nieuw rijders toegetreden. Zo zal de ervaren GT-specialist Kelvin Snoeks bij Blueberry Racing de gelederen versterken. Een nieuwe naam is Fred Blok, die op Zandvoort zijn Mazda racedebuut gaat maken.
Onze zuiderburen zijn dit weekend nog sterker vertegenwoordigd. Michael De Keersmaecker neemt zijn landgenoten Pieter Ameye, Jean-Christophe Herminaire, Patrick Dubois en Danny Ramaekers mee naar Zandvoort.

De Mazda-coureurs mogen op vrijdag aan het einde van de dag 40 minuten vrij trainen vanaf 18.20 uur. Op zaterdag vindt de kwalificatie plaats van 11.00 tot 11.20 uur. Beide races staan op het programma voor zondag 14 juli, waarbij de eerste race er één is voor de echte vroege vogels om 8.15 en duurt tot 8.45 uur. De tweede wedstrijd begint om 15.45 en daar valt de finishvlag om 16.15 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet