Supercar Challenge

Wie worden de 'zomerkampioenen' in de Supercar Challenge?

Start

Komend weekend is de Supercar Challenge tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort precies halverwege het seizoen. Dit keer zonder de GT&Prototype Challenge, die dit jaar niet in actie komt op het circuit in de Noord-Hollandse duinen. De coureurs in de GT en de Sportdivisies popelen om hartje zomer weer achter het stuur plaats te kunnen nemen tijdens hun enige bezoek aan Zandvoort dit seizoen.

Tekst en foto's: PR

20190622 EDFO 1719 S4A0057


Bij de GT's is John de Wilde de te kloppen man. De snelle Belgische rijder won op Magny-Cours, Zolder én op Spa-Francorchamps een race en hij leidt het kampioenschap na zes races met 121 punten, 18 meer dan de verrassende nummer twee Max Weering. Floris Dullaart ontbrak de eerste twee evenementen, maar pakte bij zijn entree tijdens de Spa Euroraces direct een tweede plaats en een overwinning, dus moet er met hem zeker rekening gehouden worden.

In de Supersport 1 zijn Dennis de Borst en Stan van Oord hard op weg hun titel van 2018 te prolongeren, al zijn we natuurlijk pas halverwege en is er nog van alles mogelijk. Hun voorsprong op nummer twee Marcel van de Maat is 32 punten.

20190602 EDFO 1108 MGL1363

De strijd om de voorlopig tweede plek is erg spannend, want Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs hebben maar een punt minder dan Van de Maat.

20190420 EDFO 1030 MGL5640

De jongelingen Maxim Oosten en Milan Teekens gaan aan de leiding in de Supersport 2, 26 punten voor nummer twee Remco de Beus. Jerome en Robin Greenhalgh hadden op Magny-Cours pech met hun Saker en waren er daarom de eerste vier races niet bij, maar scoorden goed op Spa en zijn dus op weg naar boven.

In de Sport divisie ziet Rob Nieman zijn constante presteren beloond met de koppositie. Ook de equipe Bart van den Broeck en Chris Voet is erg constant en bezet de tweede positie.

Tappel

Henk Tappel en Harold Wisselink hebben vaak de snelste auto, maar juist bij hen is het telkens alles of niets, waardoor ze nu op ruime afstand derde staan.

Tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort zal duidelijk worden wie zich in de divisies de zomerkampioenen mogen noemen. De teams en rijders gaan op Zandvoort een mooi weekend tegemoet in een vol programma met dikke GT's. Het schema is uitdagend te noemen. Op vrijdag alleen een vrije training van 40 minuten, maar zaterdagochtend wordt de kwalificatie om 8 uur 's ochtends met recht een vroegertje. De eerste race over een uur plus een ronde begint 17.20 uur, waarmee de Supercar Challenge de dag zowel begint als afsluit. Ook op zondag sluiten de Supercar-rijders de dag en het evenement af, de tweede race met dezelfde lengte begint om 17.15 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet