Supercar Challenge

Supercar Challenge: Laurents Hörr ademt alles wat racen is

IMG 0101

Een week voor de Spa Euroraces stond de jonge Duitse coureur Laurents Hörr nog op het hoogste schavot op het circuit van Le Mans, waar hij in het voorprogramma van de 24 uurs race zijn Norma M30 op de zaterdag als eerste over de meet wist te sturen om ook nog eens het ronderecord op zijn naam te schrijven.

Tekst en foto's: PR


20190531-RBN 0731


Tijdens de Road to Le Mans race had Laurents totaal niet meegekregen hoeveel publiek de baan en de tribunes van Frankrijks beroemdste circuit omzoomden. "Je bent tijdens een race zo geconcentreerd dat je daar niet mee bezig bent. Pas toen ik op het podium stond zag ik dat de tribunes helemaal afgeladen waren. Ik heb nog even geprobeerd om mijn familie in deze mensenmassa te vinden maar je raad het al, ik heb ze niet kunnen ontdekken."

  20190622 EDFO 1657 S4A9856

Al op jonge leeftijd begon de nu 21-jarige uit Stuttgart met karten. Hij was net 6 jaar oud, om enige jaren later in competitieverband te gaan rijden waarbij hij zijn prijzenkast behoorlijk wist te vullen met overwinningen zowel nationaal als in landen buiten de Duitse landsgrenzen. In 2014 maakte Hörr na 5 jaar kartsport de overstap naar de autosport en reed twee jaar Formule Renault 1.6 en na die periode nog een seizoen in de zwaardere en snellere 2.0. "Mijn eerste autorace reed ik op Zolder en een dag later reed ik op Zandvoort, wat ik een heel mooi circuit vind." Met zijn studie 3D designer is hij vorig jaar gestopt om zich volledig op de sport te kunnen richten.

  20190531 EDFO 1134 S4A6991

Vanaf 2018 is Laurents Hörr te vinden in de Le Mans Cup. Op de vraag of hij niet liever naar Formule 1 toe zou willen werken is hij heel stellig: "Budgettair is het enorm moeilijk rond te krijgen, dus heb ik al snel mijn ambities verlegd naar het lange afstandsracen." Legt uit dat hij het veel mooier vindt om met teamgenoten samen naar een overwinning toe te werken en vooral de 'gentleman-racer' zodanig te motiveren en trainen dat deze sneller wordt om zo een goed onderdeel van het team te vormen. Het trainen en coachen lijkt Laurents in het bloed te zitten, want naast het lesgeven op circuits is hij ook eigenaar van een kartteam waar hij jonge talentjes naar een hoger level probeert te krijgen.

  20190602 EDFO 1253 MGL1708

En juist met deze opgave is Hörr naar de Supercar Challenge gekomen, het coachen van in dit geval zijn Zwitserse teamgenoot. "In principe rijd ik dit jaar maar vier wedstrijden in de Supercar Challenge, Zolder en Spa. Maar wie weet worden het er meer." Want hij heeft het best naar zijn zin. "Ik heb in Zolder gezien dat de serie zeer professioneel is opgezet, dat zie je aan de hele uitstraling . Zeker ten opzichte van vergelijkbare series, al vind ik het wel jammer dat er niet meer LMP3 wagens meerijden."

In het gesprek dat we met hem hebben komt regelmatig zijn ongetemde fanatisme om te winnen naar boven, maar ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De jonge Duitser werpt zich duidelijk op als leider en degene die de route uitzet voor zijn teamgenoten. "Mijn doel is altijd om eerste te worden, niet alleen in grote wedstrijden als Le Mans maar ook in bijvoorbeeld deze Supercar Challenge. Ik weet dat ik het kan en zal er dan ook alles aan doen om een overwinning te pakken."
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet