GT

GT: Audi presenteert 640 pk sterke R8 voor nieuwe GT2-klasse

190705 Audi R8 GT2

De nieuwe GT2-klasse, die Stéphane Ratel voor volgend jaar heeft aangekondigd, neemt steeds meer vorm aan. Eind deze maand vindt in het voorprogramma van de Total 24 Hours of Spa al een demonstratierace plaats met de Porsche 911 GT2 Clubsport. Vandaag stelde Audi in het kader van het Goodwood Festival of Speed een GT2-versie van de R8 voor, die ook in de nieuwe GT-klasse kan worden ingezet. Daarnaast kan de auto worden gebruikt voor de steeds populairder wordende 'track days'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

190705 Audi R8 GT2 2

Terwijl de GT3-klasse steeds professioneler wordt, wil Stéphane Ratel met de GT2-klasse weer een platform bieden, waar 'gentlemen drivers', die traditioneel de ruggengraat vormen van de GT-racerij, zich kunnen uitleven. De naam van de klasse is daarbij wat verwarrend, want eigenlijk bevindt de GT2-klasse zich qua downforce en rondetijden tussen de GT3 en de GT4.

190705 Audi R8 GT2 3

Aan motorvermogen om aan de bar (of waar dan ook) over op te scheppen, hebben de 'gentlemen drivers' met de GT2's bepaald geen gebrek: de GT2-versie van de Audi R8 is met zijn V10-motor goed voor 640 pk en is daarmee de krachtigste race-Audi aller tijden. De auto werd gepresenteerd door Oliver Hoffmann, directeur Audi Sport GmbH, Chris Reinke, hoofd klantensport bij Audi en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen, samen met de Duke of Richmond als organisator van het Goodwood Festival of Speed. Als verkoopprijs verlangt Audi 338.000 Euro (excl. BTW), de eerste auto's worden in december uitgeleverd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet