Diversen

Div: FIA lanceert Olympisch geïnspireerde Motorsport Games

De FIA lanceert een Olympisch geïnspireerd Motorsport Games Event dat jaarlijks op de internationale autosportkalender zal terugkeren. De eerste editie vindt nog dit jaar in Rome plaats overigens.

2019 GT Toerwagens
GT's en Toerwagens in de FIA Motorsport Games. Alleen in wereldsteden maar of Nederland ooit kans maakt?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Fia lanceert Olympisch geïnspireerde Motorsport Games
De eerste editie van de FIA Motorsport Games zal dit jaar op 31 oktober a.s. in Rome plaatsvinden. Aan het evenement zal een uitgebreide openingsceremonie voorafgaan. "Er zullen coureurs uit verschillende autosportdisciplines om de hoogste eer gaan strijden. Het is iets totaal nieuws, niet alleen voor de fans maar ook voor de toekomstige rijdersgeneraties maar ook voor diegenen die de internationale sport weten te waarderen" aldus FIA President Jean Todt.

2019 F4
Formule 4 is ook van de partij.

Het evenement zal uit zes categorieën bestaan, GT's toerwagens, Formule 4, Drifting, Karting, Slalom en Digitale autosport. De SRO is door de FIA benoemd als de promotor van de FIA Motorsport Games, die in samenwerking met de nationale Federaties in de toekomst in wereldsteden zullen gaan plaatsvinden.

2019 Drifting Evenals de drifters.

Stephane Ratel, oprichter van de SRO Group: " Met grote trots kunnen we de lancering van de FIA Motorsport Games aankondigen. Ik heb lang geloofd in dit concept dat een enorm potentieel voor deze sport biedt. Dit hebben we vorig jaar met de Nations Cup gezien. Na het succes van die gebeurtenis is het heel spannend om opnieuw met de FIA samen te werken. Zeker omdat we het concept naar meerdere disciplines uitbreiden als onderdeel van een meerjarige overeenkomst. Ik ben erg verheugd dat we dit lanceren in een stad als Rome die wereldwijd bewonderd wordt. Wij staan aan het begin van iets heel belangrijks en we zullen onvermoeibaar door blijven werken om met de FIA een standaardevenement te leveren dat de FIA Motorsport Games verdient.In de loop van komende week zullen er meer aankondigingen worden gedaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet