DNRT

DNRT: MF Racing is helemaal gereed voor de Peugeot 206 GTi Cup op Zandvoort

verslag 3

Op zondag 30 juni staat de derde racedag van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup op het programma. Na de races op Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen is Zandvoort opnieuw aan de beurt. Het is het derde seizoen van deze klasse binnen het DNRT en speciaal bedoeld voor beginnende coureurs met weinig budget, die in grote startvelden het racen willen leren en zich willen verbeteren. Eén van de grootste teams, die wagens verhuurt en de rijders wil begeleiden, is het team MF Racing van Marcel Flens. Zij komen met negen wagens uit in deze competitieve klasse. Wij spreken Marcel over zijn ervaringen tot nu toe.

Tekst: Gerrie Hoekstra (met dank aan Niels Meis)
Foto's: PR

"Wij hebben in de winterperiode en het seizoen tot nu toe erg hard gewerkt om het resultaat te krijgen dat we behaald hebben. We zien dat een aantal rijders gegroeid is in hun prestaties na twee racedagen. Natuurlijk kan het altijd beter, maar alles heeft te maken met het beschikbare budget. Je kan het racen zo duur maken als je zelf wilt. Wij zorgen voor de perfecte auto, dat rijders meer ervaring krijgen en zoveel mogelijk kilometers kunnen maken in de tijd die de DNRT op racedagen voor de cup heeft gereserveerd. Wij mogen tijdens een racedag geen gebruik maken van allerlei datalog systemen, dit om de kosten van het racen beheersbaar te houden. Wij ondersteunen onze rijders zoveel mogelijk door met ze te praten op basis van onze eigen race-ervaring. Wil een rijder wel meer kennis opdoen, dan moet er meer getest worden tijdens bijvoorbeeld trackdays, met ondersteuning van een ervaren data-analist. Heel erg leerzaam, maar natuurlijk wel kostenverhogend. We moeten er ook rekening mee houden dat rijders gaan racen voor hun hobby, de drijfveer om carrière te maken in de autosport is toch van minder belang in deze klasse".

De rijders
MF Racing verhuurt in principe een wagen voor een compleet seizoen. Iedereen rijdt in zijn vaste auto. De volgende rijders komen uit voor het team:

Frank van Asch (#12)
Frank van Asch is al vanaf het begin betrokken bij MF Racing, dat vier jaar geleden begon met twee wagens. Van Asch is een echte teamspeler.

  verslag 1

Stefan Barrewijk (#41)

Stefan Barrewijk racet al drie jaar, komt uit de karting en is af en toe nog wat te onstuimig. Barrewijk ging er tijdens de vorige racedag hard vanaf in de Ramshoek op Assen, waarbij de achterzijde van de Peugeot werd opgevouwen. Na de nodige reparaties staat de wagen er voor de komende races weer helemaal strak bij.

Daan Thieme (#79)
Daan Thieme behaalde in het voorjaar zijn licentie en maakte zijn debuut tijdens de DNRT Paasraces. In Assen behaalde Thieme al een derde plaats in de rookie-strijd.

  verslag 2

Marciano van Ling (#90)

Nieuwkomer in het MF Racing team is de ervaren Marciano van Ling die na zijn drie derde plaatsen op TT circuit Assen, ook als derde staat geklasseerd in het kampioenschap. De doelstelling is om Van Ling tot de laatste races mee te laten doen in de kop voor de titel.

Daniel Milano (#92)
MF Racing zorgt ook voor Peugeots voor de Rensport School Zandvoort. Daniel Milano behaalde de afgelopen winter daar zijn racelicentie en vond dit zo leuk dat hij contact zocht met Marcel Flens om dit jaar in één van zijn wagens te kunnen uitkomen.

Stefan Bloemendaal (#93)
De ervaren Stefan Bloemendaal racet al 20 jaar met ondermeer Saxo's en Clio's en moet in staat worden geacht zich in de top tien te kunnen klasseren.

Niels Meis (#98)
Eén van de eerste klanten van MF Racing is de oudere jongeling Niels Meis. Een pure hobbyist die het fijn vindt om te kunnen racen.

Stefan van den Bos (#99)
De derde Stefan in het MF Racing team komt uit in de kampioenswagen van twee jaar geleden. Van den Bos maakte ooit een zware klap mee op Assen en voelt zich daar nog niet echt comfortabel. Reden om zijn Peugeot voor de derde race uit te lenen aan de eerder gecrashte Stefan Barrewijk.

Kristof de Vlieger
Het wordt het derde seizoen voor de Belg De Vlieger bij MF Racing. Voor zondag 30 juni is er een negende Peugeot voor hem opgebouwd. In België zijn er budgettair geen raceklassen die kunnen concurreren met de bedragen die in de Peugeot Cup worden gevraagd. Vandaar de overstap naar Nederland.

Wil je op 30 juni kennis maken met het MF Racing team dan is dat altijd mogelijk. De koffie staat klaar in pitbox 5 of 6.

Tijdschema Peugeot 206 GTi Cup Zandvoort

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet